MojWindows

Produktový manažér digitálneho poznámkového bloku OneNote, William Devereux prostredníctvom sociálnej siete Twitter oznámil, že aplikácia sa dočkala aktualizácie s viacerými vylepšeniami. Trocha mätúca je skutočnosť, že Microsoft pre Windows 10 ponúka dve verzie aplikácie OneNote. Jednu ako samostatnú UWP aplikáciu cez Windows Store a druhú (klasickú) ako súčasť balíka Microsoft Office.

A keďže je klasická verzia v rámci balíka Office vyvíjaná už viac ako 13 rokov, obsahuje omnoho viac funkcií. Podľa vyjadrení Devereuxa sa ale vyvinula do štádia orientovaného na použitie v biznis prostredí a množstvo používateľov ju považuje za príliš komplikovanú. Preto sa vývojári rozhodli s použitím platformy UWP vytvoriť aplikáciu OneNote, ktorá obsahuje tie najlepšie funkcie a pritom zachováva jednoduché a príjemné používateľské rozhranie.

Nová verzia OneNote UWP aplikácie nesie krkolomné číselné označenie 17.7766.57631.0 a dostupná je zatiaľ pre členov programu Windows Insider. Medzi novými funkciami a vylepšeniami figurujú:

  • Prepracované používateľské rozhranie
  • Možnosť skryť zobrazovanie náhľadov strán v režime Notebook, zobrazuje sa teda len obsah z aktívnej strany
  • Možnosť vypnúť zobrazovanie gramatických chýb
  • Jednoduchšiu možnosť ako skryť bočný navigačný panel
  • Jasne viditeľné tlačidlo pre zapnutie kreslenia v režime celej obrazovky

onenote-2

Zdroj: MSPU

09.01.2017

+