MojWindows

Spoločnosť Creative pozná väčšina ľudí v súvislosti s audio príslušenstvom, no v dnešnej dobe už disponuje podstatne širším portfóliom produktov, kde najnovšie nájdeme dokonca  aj herné klávesnice a myšky. Prírastkami do série Sound BlasterX je dvojica – profesionálna herná myš Sound BlasterX Siege M04 a mechanická herná klávesnica Sound BlasterX Vanguard K08.

Sound BlasterX Siege M04

Myška je jasne orientovaná na hráčov. Zostrojená je s PixArt PMW3360 IR LED senzorom a 32-bit vysoko rýchlostným MCU, pričom pochváliť sa môže špecifikáciami ako 1000 Hz polling rate, či citlivosť 12,000 DPI. Myš je vybavená mechanickými switchmi značky OMRON z pravej aj ľavej strany s 50 miliónmi bezchybných kliknutí.

Ponúka 7 plne programovateľných tlačidiel, protišmykový matný povrch a programovateľný systém osvetlenia Aurora Reactive so 16.8 miliónmi farieb. Medzi ďalšie drobné vychytávky patrí nízka 2 mm zdvihová vzdialenosť a veľký PTFE povrch nožičiek myši s nízkym trením. Pre slovenský trh by už mala byť dostupná, a to za cenu 79,99€.

Sound BlasterX Siege M04

Sound BlasterX Vanguard K08

Klávesnica Vanguard K08 s americkým rozložením kláves prichádza s nastavenými mechanickými klávesami – PRES (Perceive-React-Execute Switch). To má zaručovať čo najpohodlnejšie používanie aj pri intenzívnej akcii, kedy hráči stláčajú obrovské množstvo kláves v krátkom čase.

Pýši sa neuveriteľnou životnosťou pri úrovni 70 miliónov úderov a 45 g silou klepnutia s tichou spätnou väzbou dotyku na klávesu. Kľúčovým aspektom klávesnice má byť to, že všetky prepínače sú vybavené technológiou dvojitých krížových bodov proti zlyhaniu bezpečných spojov, čím sa zaisťuje presné vykonanie príkazu, aj v prípade ak jeden spoj zlyhá.

Kompaktná klávesnica je ergonomicky navrhnutá so 109 plne prispôsobiteľnými klávesami s  1,5mm presúvacou vzdialenosťou. Zaznamenávať dokáže súčasné stlačenie až 26 kláves. Nechýbajú jej ani drobnosti ako rotačný ovládač hlasitosti a ovládače médií. Pre slovenský trh by už mala byť dostupná, a to za cenu 179,99€. Súčasťou balenia je aj odnímateľná opierka zápästí. Sound BlasterX Vanguard K08

12.01.2017

+