MojWindows

Razer, ktorý sa orientuje na príslušenstvo, ale aj notebooky pre hráčov na seba počas veľtrhu CES 2017 upozornil skutočne zaujímavým konceptom s názvom Razer Project Valerie. Technicky ide o herný notebook Razer Blade Pro s trojicou 17,3-palcových 4K displejov. Základ pritom predstavuje displej samotného notebooku, za ktorým sú v špeciálnej motorizovanej konštrukcii umiestnené ďalšie dva totožné displeje.

razer-project-valerie-open-side

Tie si používateľ podľa potreby vysunie a pomocou kĺbov pricvakne k základnému displeju. Vznikne mu tak prostredie s ohromným rozlíšením 11520 x 2160 pixelov. Ak sa nachádza v prostredí, kde musí šetriť miestom, dvojicu doplnkových monitorov naopak zasunie a pracuje takmer s klasickým notebookom. Razer dokonca uvádza, že Project Valerie má rovnakú hrúbku ako väčšina štandartných 17-palcových herných notebookov.

razer-project-valerie-open-front-hero

Na trhu momentálne neexistuje nič podobné, no je celkom možné, že to tak ostane aj naďalej a Project Valerie nebude masovo produkovaný. Vystavený je len prototyp, bez informácií o parametroch, očakávanej ceny, či dostupnosti. Razer síce uvádza, že trojicu 4K monitorov poháňa grafická karta Nvidia GTX 1080, no ťažko uveriť tomu, že by to stačilo pre náročné používanie. Hlavným využitím má totiž byť multimediálny obsah a hranie hier, čo je pri rozlíšení 11520 x 2160 viac než dosť graficky náročné.

Zdroj: WindowsCentral

05.01.2017

+