MojWindows

Razer hneď na začiatku roka prekvapuje svojimi odvážnymi technologickými novinkami určenými ako inak pre hernú komunitu. Najskôr na stôl vyložil nadupaný Razer Blade Pro s trojicou 4K obrazoviek, a hneď na to hráčom vyrazil dych prototypom projektoru s označením Project Ariana.

acer-chroma-lighting

S využitím systému osvetlenia Razer Chroma, ktorý sa obvykle stará o ikonické podsvietenie herných klávesníc a myšiek, v kombinácii so šošovkou typu rybie oko s uhlom 155° a kamerami pre rozpoznávanie 3D priestoru dokáže obsah obrazovky rozšíriť nie na plátno, ale hneď na celú stenu.

acer-project-ariana

Kalibrácia prebieha tak, že kamery si zosnímajú celú miestnosť, aby boli schopné identifikovať úroveň osvetlenia a prekážky ako napríklad nábytok. Následne sa obraz nastaví takým spôsobom, aby sa stredom pri premietaní stal monitor. Na ňom beží hra v plnom rozlíšení s ostrým obrazom. Zvyšok steny potom vyplní čiastočne rozostreným obrazom projektor. Project Ariana je zaujímavým prototypom, ktorý by sa mal dostať do produkčnej fázy. Razer pomerne optimisticky dúfa, že k dispozícii bude už koncom tohto roka. Určite však nepôjde o lacnú záležitosť, len samotné 4K projektory stoja hotový majetok.

Zdroj: Gizmondo, Razer

10.01.2017

+