MojWindows

Konvertibilná novinka Portégé X20W-D od spoločnosti Toshiba síce mieri skôr do firemného sektoru, no osloviť môže aj bežného používateľa, ktorý si potrpí na poriadnu výdrž a ochranu. O plynulý prechod medzi režimom notebooku a tabletu sa starajú pozlátené pánty, ktoré sú zároveň vkusným doplnkom zariadenia. Samotné telo s hrúbkou 15,4 mm je vytvorené z horčíkovej zliatiny, čo by sa malo podpísať na celkovej odolnosti.

Portégé X20W-D využíva procesory Intel Core U-series najnovšej generácie Kaby Lake až po model i7. Ďalšia hárdverová výbava pozostáva z maximálne 16 GB operačnej pamäte a SSD disku s kapacitou 512 GB. Prenosné zariadenie je vybavené 12,5-palcovou IPS obrazovkou s antireflexnou úpravou a rozlíšením 1920 x 1080 pixelov. O jeho ochranu sa stará odolné sklo Gorilla Glass 4.

Portege_X20W-D

Dostatočná konektivita je zabezpečená pomocou WiFi 802.11ac, Bluetooth 4.1, jedného portu USB 3.0 a jedného portu USB Type-C s podporou Thunderboltu. Vo výbave nechýba ani podsvietená klávesnica, prenosný stylus AES s technológiou WACOM, či stereo reproduktory Harman/Kardon. Portégé X20W-D však zaujme hlavne batériou, ktorá má podľa výrobcu poskytovať až 15-hodinovú výdrž. Už pol hodina nabíjania má navyše zabezpečiť dostatok energie pre štyri hodiny prevádzky.

Portégé X20W-D 2

Keďže ide o model orientovaný primárne pre firmy, nechýbajú mu prvky dodatočnej ochrany. Ide o SecurePad s čítačkou odtlačkov prstov, dvojicu infračervených kamier pre rozpoznávanie tváre s podporou funkcie Windows Hello a technológiu Intel Authenticate. Ďalšiu vrstvu zabezpečenia poskytuje vlastný integrovaný BIOS Toshiba a čip Trusted Platform Module 2.0 pre lepšie šifrovanie a bezpečné možnosti prihlasovania.Portege_X20W-D_008

Ako voliteľné príslušenstvo k tomuto modelu bude možné zakúpiť rôzne dokovacie stanice a ochranné púzdro na mieru. Portégé X20W-D sa má v predaji objaviť v prvom štvrťroku 2017. Predajná cena zatiaľ nebola spomenutá.

26.01.2017

+