MojWindows

Photo Scan je šikovná aplikácia, ktorá Vám príde vhod v situácii, kedy potrebujete tlačený text dostať do digitálnej podoby. V takýchto situáciách obvykle máte na výber len dve veci. Text môžete niekoľko minút prepisovať ručne alebo dokument vyfotíte a pomocou nejakej aplikácie z fotky vytiahnete všetok text. A práve aplikácia Photo Scan bola vytvorená za týmto účelom.

Požadovaný text je možné zachytiť priamo pomocou aplikácie, prípadne jej môžete predhodiť aj staršiu snímku z galérie. Aplikácia odvádza svoju prácu dobre, no treba jej dodať fotografiu v primeranej kvalite. Sem-tam je síce potrebné upraviť nejaké to slovo, no v konečnom dôsledku dokáže pri prevode textu ušetriť značné percento času. Po spracovaní fotografie je získaný text možné uložiť do textového súboru, prípadne skopírovať, či dokonca zdieľať.

Síce nechýba možnosť získaný text previesť na hovorené slovo, no aplikácia si so slovenčinou veru neporadí. Rovnako neúspešne dopadli pokusy pri prevádzaní rukou písaného textu. Niet sa však čomu čudovať, ručne písaný text má od tlačeného veľké odchýlky. Aplikácia Photo Scan je dostupná bezplatne pre počítače a smartfóny so systémom Windows 10.

09.01.2017

+