MojWindows

Najnovšia testovacia verzia klienta Steam prináša natívnu podporu pre herné gamepady z konzoly Xbox 360, Xbox One, a v podstate aj pre ľubovoľný gamepad využívajúci rozhranie Xinput. Gamepady získajú prístup k rovnakému mapovaniu kláves ako je to v prípade ovládača Steam Controller. Pred ostrým uvedením do obehu musí pridaná podpora ešte prejsť rozsiahlym testovaním. Používatelia totiž narazili na niekoľko komplikácií.

Steam momentálne napríklad nedokáže rozoznať medzi rôznymi typmi gamepadov. To spôsobuje problémy pri vytváraní rozdielnych herných profilov a v konečnom dôsledku to znamená, že gamepady, ktoré nemajú štandardný počet tlačidiel, nemusia správne fungovať.

Pridaním tejto podpory Steam poteší nejedného hráča. Hoci podpora Xbox gamepadov je na Steame dostupná už dlhú dobu, vždy to záviselo od konkrétnej hry. Po novom však hráči budú môcť Xbox gamepady používať v ľubovolnej hre. Navyše si presne podľa svojej predstavy budú môcť zvoliť nastavenia jednotlivých tlačidiel. V podstate bude možné emulovať vstupy klávesnice, či myšky a aj oficiálne nepodporované hry si tak zahrať bez nutnosti zháňať aplikácie tretích strán.

Zdroj: engadget

09.01.2017

+