MojWindows

Podľa dostupných správ sa Microsoft rozhodol ukončiť pre mobilnú platformu Windows ďalší vývoj svojej  hry Minecraft: Pocket Edition. Pre Windows Phone 8.1 a Windows 10 Mobile nevydá už ani aktualizáciu Ender Update, ktorá pre ostatné mobilné platformy vyšla ešte v decembri.

V najčastejšie kladených otázkach k hre je uvedené, že každá z platforiem má svoje špecifické požiadavky a prioritou je nové funkcie prinášať pre tak veľa hráčov, ako to je len možné.

V podstate tým naznačuje, že mobilný Windows momentálne nie je kvôli nízkemu počtu hráčov prioritou. Udržiavať tak hru stále aktualizovanú a rozširovanú o nový obsah, rovnako ako verzie pre Android a iOS prestalo byť ekonomické.

Hra napriek tomu bude naďalej dostupná na stiahnutie. S výnimkou toho, že nebude rozširovaná o nové módy, či ďalší obsah, hráči ďalšie obmedzenie vraj nepocítia.

Budúcnosť pre Windows na mobilných zariadeniach, zdá sa, bude predstavovať Windows 10 pre architektúru ARM. Preto je možné, že Minecraft bude vo verzii pre Windows 10 rozšírený o nové rozhranie, a s príchodom nových zariadení sa vráti v plnej sile na malé obrazovky.

19.01.2017

+