MojWindows

V rámci produktovej línie Surface Microsoft minulý rok predstavil veľké prekvapenie v podobe all-in-one počítača Surface Studio, po boku ktorého uviedol aj vynovenú verziu hybridu Surface Book. Napriek očakávaniam používateľov, ale ani viac ako po roku, nedošlo k predstaveniu piatej generácie tabletu Surface Pro. Podľa dostupných informácií, ktoré zverejnil ekonomický denník Economic Daily News, by sa to ale malo zmeniť v prvom štvrťroku 2017.

Piaty nasledovník v sérii Surface Pro je vraj vo vývoji a s masovou produkciou má Microsoftu pomáhať známa taiwanská spoločnosť Pegatron. Tá predstavuje veľkého hráča na poli elektroniky a zodpovedá za výrobu viacerých populárnych produktov, medzi ktorými nechýba iPhone.

Microsoft Surface Pro 5 má byť v porovnaní so súčasným modelom dramaticky vylepšený hlavne po stránke displeja. Rozlíšenie vraj bude zvýšené zo súčasných 2736 x 1824 až na 4K, čo predstavuje zlepšenie o približne 34%. Súčasťou balenia má byť aj vynovené dotykové pero s magnetickým pripínaním. Očakávaným je použitie siedmej generácie procesorov Intel Core – Kaby Lake, no viac informácií o hardvérovej výbave momentálne nie je dostupných. Economic Daily News ako termín uvedenia produktu uvádza prvý štvrťrok 2017, pravdepodobne marec. Kým tieto informácie nebudú potvrdené z viacerých zdrojov, je rozumné brať ich s rezervou.

Zdroj: DigiTimes

02.01.2017

+