MojWindows

Microsoft začal s oficiálnym predajom svojho hedsetu pre rozšírenú realitu HoloLens počas minulého roka. A hoci je dostupný set určený primárne pre vývojárov a spoločnosti, ktoré sa chcú pripravovať na nástup rozšírenej reality, technicky vzaté si ho môže zakúpiť každý, kto je zaň ochotný zaplatiť približne 3000€. Pri tejto cene sa tak bežní používatelia k nákupu zatiaľ nehrnú.

Informácie o tržbách, či počte predaných kusov sady Development Edition pomerne prekvapivo neboli zverejnené ani v poslednej správe o hospodárskych výsledkoch Microsoftu. To vyvolalo záujem zo strany médií, ktoré sa predstaviteľov spoločnosti priamo spýtali, či a ako dobre sa vlastne HoloLens predáva.

HoloLens

Náš tip
Microsoft HoloLens sa začne predávať aj v Európe

Roger Walkden, ktorý okrem iného zodpovedá aj za komerčnú stránku technológie HoloLens, v rozhovore pre The Inquirer uviedol, že predmetný headset je momentálne drahou záležitosťou a Microsoft sa ho nesnaží masovo predávať v objemoch stotisícov, či miliónov kusov. S aktuálnou úrovňou záujmu je však spoločnosť veľmi spokojná. Hoci Walkden nemohol uviesť presné číslo predaných kusov, prezradil aspoň, že sa pohybuje v tisíckach, a to je všetko, čo Microsoft momentálne potrebuje.

Odpoveď vzhľadom na to, že dostupná je zatiaľ len prvá, ranná verzia HoloLens, ktorá je navyše pomerne drahá, nie je žiadnym veľkým prekvapením. Sám Walkden dodal, že ide o pilotnú verziu headsetu a časom budú dostupné novšie, pokročilejšie modely. Celá technológia rozšírenej reality sa momentálne nachádza na začiatku svojej cesty k bežným používateľom a Microsoft je so svojou pozíciou viac než spokojný.

Náš tip
HoloLens v budúcnosti uľahčí návrh aj inšpekciu nových stavieb

Zdroj: TheVerge

30.01.2017

+