MojWindows

Herné vydavateľstvo Square Enix oznámilo, že najnovší epizodický Hitman sa koncom januára dočká na všetkých platformách podpory pre režim HDR. Do hry pribudne formou bezplatnej aktualizácie pre PlayStation 4/4 Pro, Xbox One S, ako aj PC už 31. januára.

Najväčšia zmena vizuálu bude pozorovateľná pri najtmavších a najsvetlejších scénach. Hráči budú prirodzene potrebovať kompatibilnú obrazovku, ktorú momentálne nájdu akurát na televízoroch.

Náš tip
Zoznam hier s podporou HDR na konzole Xbox One S

Vývojár Anders Wang Kristensen grafické vylepšenia popísal na dvoch príkladoch. Prvým je situácia, kedy sa herná postava nachádza v tmavej miestnosti a pozrie sa von oknom do slnečného dňa. Bez režimu HDR by cez okno nebolo vidieť nič, len svetlo. No pri používaní HDR bude možné vnímať detaily v miestnosti, ako aj tie vo vonkajšom prostredí.

Druhým extrémnym príkladom je práca so simuláciou slnka, ktoré bez HDR režimu nie je možné vytvoriť žiarivejšie ako biely list papiera. Efekt oslepenia sa tak musí dotvárať umelo. HDR ale dovolí nastavovať svetlo niekoľkokrát jasnejšie, aby oslepenie pri pohľade do slnka pôsobilo prirodzenejším dojmom.

23.01.2017

+