MojWindows

Druhý otvorený beta test real-time stratégie Halo Wars 2 je v plnom prúde, vďaka čomu sa do obehu dostali aj oficiálne informácie o minimálnych a odporúčaných hardvérových požiadavkách pre počítače. Keďže hra patrí do programu Xbox Play Anywhere a hráči pri kúpe digitálnej licencie pre Xbox One dostanú aj verziu pre Windows 10, určite nejedného z nich zaujíma, ako si na svojom „železe“ zahrajú.

Požiadavky sú pritom celkom príjemné a pokiaľ hráči zvolia nejaký ten kompromis po stránke grafických detailov, zahrajú si aj na starších počítačoch. Pri nízkych detailoch by problémom dokonca nemali byť ani notebooky, ktoré disponujú aspoň integrovanou grafickou kartou Intel HD 520.

Minimálne systémové požiadavky počítajú so 64-bitovou verziou operačného systému Windows 10, 6 GB operačnej pamäte a procesorom Intel Core i5-2500 alebo AMD FX-4350, prípadne ich ekvivalentom. Po stránke grafickej karty hra potrebuje minimálne GeForce GTX 660, AMD Radeon HD 7750 alebo spomínanú Intel HD 520.

V odporúčaných požiadavkách figuruje 8 GB operačnej pamäte, Intel Core i5-4690K alebo AMD FX-8350 a grafické karty NVIDIA GeForce GTX 1060 alebo AMD Radeon RX 480.

Halo Wars 2 je druhým pokračovaním stratégie postavenej na hernom univerze Halo. Osloviť tak chce prirodzene skalných fanúšikov hier Halo, nadšencov real-time stratégií, ako aj úplne nových hráčov. Hra vychádza 21. februára, predpredaj je spustený už od polovice minulého roka. Do aktuálne prebiehajúceho beta testu sa dá zapojiť sa až do 30. januára.

Náš tip
Vyskúšajte zadarmo režim Blitz v Halo Wars 2 na Xbox One a Windows 10

24.01.2017

+