MojWindows

Microsoft v spolupráci s herným štúdiom The Coalition koncom minulého roka spustil rozsiahle testovanie multiplaformového režimu pre Gears of War 4. Ten hráčom na konzole Xbox One umožnil hrať s hráčmi na počítačoch s Windows 10. Do testovania sa zapojilo viac ako 115 000 hráčov, ktorí spolu odohrali cez 750 000 zápasov.

Experiment bol na základe zozbieraných dát a spätnej väzby od samotných hráčov vyhodnotený ako úspešný. Vývojári preto svoj projekt s multiplatformovým hraním postupne rozširujú smerom k bežným používateľom. Hoci ide o skvelé správy, Gears of War 4 nebude poskytovať každý zo svojich herných režimov v multiplatformovom móde. Konzoloví a PC hráči sa budú môcť stretnúť a bojovať proti sebe len v móde Social Quickplay, ktorý patrí pod režim viacerých hráčov Versus.

Pridanie multiplaformových bojov pre Social Quickplay sa síce má stať trvalým prídavkom, no prvých pár mesiacov bude stále bežať v akomsi testovacom režime. Naďalej tak zostáva pod drobnohľadom tvorcov, ktorí  budú priebežne vyhodnocovať spätnú väzbu od hráčov. Herné režimy Core a Competitive ostávajú oddelené pre každú z platforiem. S pridaním multiplaformovej podpory sa tu zatiaľ nepočíta.

Náš tip
Gears of War 4 – nasledovník série v skvelej forme | Recenzia

Zdroj: Xbox

29.01.2017

+