MojWindows

Cieľom väčšiny výrobcov je zákazníkom ponúknuť unikátne zariadenie, ktoré jasne zaujme v záplave ostatných produktov. Častokrát ide o ťažkú úlohu, nad ktorou inžinieri strávia nejednu bezsennú noc, inokedy stačí zvoliť neortodoxný prístup. Dell sa to v novom all-in-one počítači XPS 27 rozhodol skúsiť s rozsiahlym audio systémom. Osadil doňho totiž až desiatku reproduktorov, a tým sa mu rozhodne podarilo zaujať.

Audio systém bol navrhnutý v spolupráci s hudobným producentom Jack Joseph Puig, ktorý je držiteľom viacerých cien Grammy. Dell neskromne tvrdí, že XPS 27 je all-in-one počítač s najlepším zvukom. Hardvérovú výbavu by na to veru mal. Z desiatky osadených reproduktorov ide o štyri ovládače v plnom rozsahu, dva výškové reproduktory, pár nezávislých širokopásmových reproduktorov a celé to uzatvára pár pasívnych radiátorov pre hlbšie basy.

xps-27-2017-stand

Používateľ má na výber medzi dotykovou a klasickou 27-palcovou IPS obrazovkou s rozlíšením 4K (3840×2160). Dotyková verzia sa navyše viaže na špeciálny stojan, ktorý obrazovku umožňuje nakloniť takmer do vodorovnej polohy. Táto úprava sa ale odráža aj na celkovej váhe počítača, ktorá v tomto prípade dosahuje 17 kg. Verzia s klasickou obrazovkou je ľahšia o celé 4 kg.

Okrem kvalitného zvuku sa myslelo aj na dostatočný výpočtový výkon. Počítač poháňa procesor Intel Core i5-6400, prípadne v drahšej konfigurácii Intel Core i7-6700, ktorému sekunduje operačná pamäť DDR4 do veľkosti 32 GB. Po stránke grafického výkonu sa počítač spolieha na grafické karty AMD R9 M470X alebo AMD R9 M485X.

dell xps 27 image_2

Pri vnútornom úložisku je zase na výber medzi SSD diskom do kapacity 1 TB alebo kombináciou otáčkového HDD do kapacity 2 TB spolu s 32 GB SSD.

Konektivitu zabezpečuje spolu 5 USB 3.0 portov, HDMI port, DisplayPort, dvojica rozhraní Thunderbolt 3, audio výstup a gigabitový Ethernet. Nechýba ani čítačka SD kariet, Wi-Fi 802.11 ac, Bluetooth verzie 4.0, či dokonca podpora pre Windows Hello. Predajná cena sa v závislosti od konfigurácie bude pohybovať na úrovni od 1500€ až po 2700€.

13.01.2017

+