MojWindows

Len týždeň po tom, čo Microsoft uviedol All-in-One počítač Surface Studio sa na konferencii Adobe MX prípravou podobného konceptu pochválila spoločnosť Dell. O zariadení vtedy neboli prezradené žiadne podrobnosti, no v plnej kráse malo byť prezentované na veľtrhu CES 2017.

Tento prísľub Dell naplňuje, a tak sa o záhadnom zariadení Dell Canvas konečne dozvedáme viac. Hoci Canvas s počítačom Surface Studio zdieľa niektoré prvky ako veľká dotyková plocha, optimalizácia pre použitie so stylusmi, či dokonca podpora kruhových ovládačov, tým podobnosť končí. Už toto však stačí na to, aby v oblasti tvorby videa, animácií, či dizajnu predstavoval pre Surface Studio konkurenta.

dell-canvas2

Canvas je v podstate grafický tablet, ktorý obsahuje 27-palcový dotykový IPS monitor so stranovým pomerom 16:9 a rozlíšením 2560 x 1440 bodov. Medzi ďalšie parametre obrazovky patrí kontrast 1000:1, jas 280 cd/m², 100% pokrytie farebného priestoru Adobe RGB a schopnosť rozoznávať 20 dotykov súčasne. Canvas je možné používať v úplne vodorovnej polohe, prípadne sa dá nakloniť v rozmedzí 40 stupňov použitím stojanu.

dell-canvas-2

Prekvapiť môžu hrubé rámiky okolo dotykovej plochy. Určené sú na to, aby si tam používateľ mohol počas práce pohodlne položiť ruky. Navyše obsahujú magnetickú plochu pre odkladanie stylusu.

dell-canvas-4

Pre používanie je prostredníctvom mini-HDMI alebo mini-DisplayPortu potrebné pripojiť počítač, či notebook a ideálne aj monitor. Dell pritom sľubuje podporu ľubovoľného zariadenia s Windows 10. Konektorovú výbavu pripojeného zariadenia rozšíri USB-C, dvojica USB 3.0 portov a 3,5 mm jack.

dell-canvas-3

Kruhové ovládače Dell označuje ako Totem a sú štandardnou súčasťou balenia. Pracuje sa s nimi tak, že sa položia na dotykovú obrazovku a pomocou ich stláčania, otáčania, či presúvania sú ovládané prvky v podporovaných aplikáciách. Využívať sa aktuálne dajú napríklad pri práci s aplikáciami od spoločnosti Adobe. Čoskoro by sa však ponuka podporovaných aplikácií mala rozšíriť o produkty spoločností Avid, Sketchable, Cakewalk a Solidworks. Dell Canvas sa má v predaji objaviť koncom marca za cenu na úrovni 1800€.

Zdroj: WindowsCentral

09.01.2017

+