MojWindows

Plánované vydanie aktualizácie Creators Update sa pomaly blíži, a okrem počítačov a smarfónov sa dávky noviniek dočká aj konzola Xbox One. Aktualizácia prinesie mnoho skvelých vylepšení, pričom orientovať sa bude hlavne na zlepšenie výkonu, streamovanie obsahu a upravené rozhranie vytvorené podľa potrieb hráčov.

Hneď prvou zmenou, ktorú si používatelia všimnú, je práve zmenené používateľské prostredie. Hlavným cieľom vývojárov bolo zjednodušiť počet potrebných krokov, pre prístup k požadovaným funkciám. Prostredie je po novom rýchlejšie, jednoduchšie a sústreďuje  prvky súvisiace s hrami – Game Hub, Kluby, LFG, Achievementy a podobne.

Updated-Guide_Xbox-One

Rozhranie Guide taktiež prešlo zmenami tak, aby po stlačení tlačidla Xbox na ovládači, okamžite ponúkalo rýchly prístup k funkciám, ktoré hráči každodenne používajú. S tým súvisí aj celková optimalizácia rýchlosti používania. Súčasťou rozhrania budú dokonca aj pripnuté hry a aplikácie, zabudované ovládanie pre prehrávanie hudby na pozadí, či sledovač achievementov. Samozrejme chýbať nebude ani prístup k nedávno používaným hrám a aplikáciám, Obchodu a prehľadu všetkých nainštalovaných hier.

Achievement_Xbox-One

Úpravou prešla aj funkcia DVR pre vytváranie videí a screenshotov z hier, kde bude možné pomocou jedného tlačidla nastavovať dĺžku záznamu. Hráči taktiež budú mať omnoho jednoduchší prístup k streamovaniu herného obsahu na populárne platformy Twitch a Beam.

Updated-Home_Xbox-One

Digitálna asistentka Cortana umožní vytváranie pripomienok, ktoré budú prístupné naprieč všetkými spárovanými zariadeniami (PC, smartfón…). Ďalej bude umožňovať spustenie prehrávania hudobných skladieb a videí, vytvárať skupinu pre hranie v režime viacerých hráčov, či obsluhovať nahrávanie cez funkciu DVR. Keďže Cortana pre Slovensko nie je dostupná, našinci z týchto vylepšení ťažiť nebudú.

Cortana_Xbox-One

Konzola sa konečne dočká prehľadnejšieho inštalovania systémových aktualizácií. Proces bude rozdelený do troch krokov, vďaka čomu používateľ získa lepší prehľad o aktuálnom stave. Taktiež to uľahčí diagnostiku problémov a riešenie rôznych situácií s inštaláciou aktualizácii.

System-Update_Xbox-One

Veľmi zaujímavou novinkou je funkcia Copilot. Prostredníctvom nej bude možné spárovať dvojicu herných ovládačov (gamepadov) tak, aby sa v hre správali ako jeden logický celok. V praxi to má vyzerať asi tak, že dvaja hráči budú hrať jednu hru na dvoch gamepadoch, pričom každý z nich bude ovládať len časť herných mechanizmov. Skvelé na tom je to, že potrebná obsluha prebieha na úrovni systému a vývojári hier tak nemusia robiť nič navyše.

Zdroj: Xbox

25.01.2017

+