MojWindows

Bubble Guriko patrí medzi hry, ktoré prídu vhod v situáciách, kedy si potrebuje skrátiť dlhú chvíľu. Postavená je totiž na veľmi jednoduchom princípe – spájanie objektov rovnakých farieb. Úlohou hráča je strategickým vystrelovaním bublín rôznych farieb vyčistiť herné pole a zachrániť pritom malé potvorky, za ktoré dostane bonusové body. Podobných hier existujú desiatky, ak nie stovky, no Bubble Guriko prináša niekoľko herných mechanizmov, vďaka ktorým sa dokáže odlíšiť.

Body napríklad získavate aj za každú z nevystrelených bublín, preto musíte zvoliť správnu stratégiu a zbytočne nimi neplytvať. Dôležitým aspektom je aj čas. Náročnosť úrovní sa postupne stupňuje, hra však ponúka viacero podporných prvkov, ktoré dokážu v náročných situáciách poriadne pomôcť. Ide napríklad o katapult, vďaka ktorému dokážete bubliny vystreliť aj do oblastí, kam by sa štandardne nedostali.

Jedným zo základných mechanizmov hry sú životy. Začínate s piatimi, a za každú úroveň, ktorú nesplníte, jeden z nich stratíte. Životy sa dopĺňajú každú pol hodinu, prípadne ich môžete obnoviť okamžite za ovocie získané v hre alebo zakúpené za reálne peniaze.

Hra je dostupná bezplatne pre systém Windows 10 Mobile a predstavuje jeden z najnovších prírastkov v tvorbe populárneho štúdia Game Troopers, ktoré naďalej pôsobí ako kreatívny gigant v mobilnom hernom segmente.

Bubble Guriko ponúka pekné grafické spracovanie, jednoduché, no chytľavé herné mechanizmy a stovku úrovní. Nechýba ani integrácia Xbox achievementov, ktoré môžete vo veľkom zbierať. Vývojári už teraz prisľúbili postupné pridávanie nových úrovní, takže zábava tak rýchlo neskončí.

15.01.2017

+