MojWindows

Pre Xbox divíziu bol rok 2016 extrémne úspešným, a tak sa rozhodla v rámci štatistík podeliť o viacero zaujímavých údajov. Rok 2016 sa celkovo niesol v znamení prekonania viacerých míľnikov, prinášame Vám desiatku tých najvýznamnejších.

  1. V novembri a decembri bola zaznamenaná doteraz najvyššia miera aktivity na Xbox Live – viac ako 3,9 miliardy hodín, čo je medziročný nárast o 23%.
  2. Majitelia Xbox One si minulý rok užili takmer 400 nových hier vrátane kritikmi ocenených hier Gears of War 4 a Forza Horizon 3.
  3. Forza Horizon 3 sa stala najpredávanejšou a najvyššie oceňovanou pretekárskou hrou roka 2016. Séria Forza sa neustále rozrastá, už teraz eviduje viac ako 14 miliónov hráčov na Xbox One a Windows 10.
  4. Hra Gears of War 4 sa stretla s pozitívnym ohlasom kritikov za kampaň a režimy Horde 3.0 a Versus, kde bolo odohraných viac ako 23 miliónov zápasov.
  5. Majitelia Xbox One strávili viac ako 265 miliónov hodín hraním hier pre Xbox 360 prostredníctvom spätnej kompatibility.
  6. Spustený bol program Xbox Play Anywhere, ktorý umožňuje hrať rozrastajúcu sa ponuku hier (Gears of War 4, Forza Horizon 3, ReCore, Killer Instinct: Definitive Edition, Everspace a Astronner) na Xbox One a počítači s Windows 10 bez ďalších poplatkov.
  7. Rok 2016 bol takisto veľký aj pre komunitu Minecraft. Vydaná bola verzia Minecraft: Education Edition a hra sa dostala aj na nové platformy ako Gear VR, Oculus Rift, či Apple TV. Prostredníctvom dvoch tuctov aktualizácií do hry minulý rok pribudlo viac ako 150 nových funkcií.
  8. Hráči strávili počas novembra hraním hier pre Windows 10 viac ako 2,5 miliardy hodín, čo je 127 % nárast oproti rovnakému obdobiu minulý rok.
  9. Nové systémové aktualizácie pre Xbox One a aplikáciu Xbox priniesli Kluby a funkciu Looking for Group (LFG) na Xbox Live ako aj prehrávanie hudby na pozadí. Od uvedenia Xbox One v roku 2013 bolo prostredníctvom aktualizácií pridaných viac ako 200 nových funkcií.
  10. A nakoniec sme zažili uvedenie Xbox One S, konzoly so zabudovaným prehrávačom UHD 4K Blu-ray, podporou streamovaného videa v rozlíšení 4K a vysokým dynamickým rozsahom pre hry a video. Xbox One S sa dokonca počas Vianoc zaradil medzi najpredávanejšie produkty na mnohých trhoch a Microsoftu pomohol dosiahnuť rekordné výsledky.

A čo nás čaká v roku 2017? Ťažko presne povedať. Microsoft má v rukáve ako vždy nejedno eso, no o podrobnosti sa vopred nerád delí. Už teraz však vieme, že pripravuje uvedenie najvýkonnejšej hernej konzoly Project Scorpio. Okrem toho môžeme očakávať niekoľko nových rozšírení pre Xbox Live, ako aj ponuku skvelých hier s podporou Xbox Live na Xbox One a Windows 10 alebo pre obe platformy súčasne.

09.01.2017

+