MojWindows

Portál DigiTimes priniesol s odvolaním sa na svoje zdroje zo strany dodávateľov informácie, že viacero výrobcov momentálne už testuje zariadenia s ARM procesormi Qualcomm a plnohodnotným operačným systémom Windows 10. Microsoft síce podporu ARM procesorov pre svoj najnovší operačný systém ohlásil len nedávno, no výrobcovia mali pozitívne zareagovať na možné výhody takýchto zariadení.

Vďaka tomu, že architektúra ARM bola vyvíjaná a optimalizovaná pre nasadenie v mobilných zariadeniach, jej použitie v tabletoch a notebookoch znamená v porovnaní s bežnými procesormi podstatne dlhšiu výdrž batérie, lepšiu konektivitu vďaka integrovanému GPS a LTE modulu, ako aj nižšiu cenu na výrobu. Prvé notebooky a tablety s lákavou cenou a dlhou výdržou by sa na trhu mali objaviť už v druhom štvrťroku budúceho roka.

DigiTimes ďalej uvádza, že momentálne je pre výrobcov ťažké odhadnúť, aký veľký záujem bude o nové zariadenia zo strany zákazníkov. Väčšina však verí, že širšia ponuka zariadení trhu len pomôže.

Náš tip
Plnohodnotný Windows 10 príde na architektúru ARM už budúci rok

Zdroj: DigiTimes

18.12.2016

+