MojWindows

Posledné dni sa nesú v znamení viacerých aktualizácií pre operačný systém Windows 10, a včera sa svojho dielu dočkala už aj konzola Xbox One. Microsoft totiž začal s distribúciou novej aktualizácie, ktorá operačný systém konzoly posúva na verziu 10.0.14393.2152.

Aktualizácia pred časom prešla dôkladným verejným testovaním v rámci programu Xbox Insider Program a všetky problémy by tak mali byť vyladené. Pre overenie dostupnosti na Vašej konzole zamierte do nastavení, vyberte možnosť System a následne Console info & updates. Informácia o tom, či je aktualizácia dostupná (Update available) sa zobrazí pod menom konzoly.

Náš tip
Program Xbox Preview sa mení na Xbox Insider, prístupný bude všetkým

Zaostrené na optimalizáciu sťahovania

Nová verzia operačného systému pre Xbox One kladie dôraz hlavne na optimalizáciu procesu sťahovania hier a aplikácií. Podľa zverejneného zoznamu zmien má pri používaní pripojenia s rýchlosťou väčšou ako 100Mbps dôjsť až k 80% zrýchleniu, pri pripojení s rýchlosťou do 100Mbps je uvádzané zrýchlenie sťahovania o 40%.

Ďalšími zmenami je, že sťahovanie na pozadí je vďaka optimalizácii odolnejšie voči dočasnému prerušovaniu. Rýchlosť sťahovania bude navyše ovplyvňovaná aktuálnou prevádzkou v sieti a nebude si vyslovene žiadať prioritu. K zníženiu rýchlosti sťahovania dôjde aj v situáciách, kedy na konzole beží hra, ktorá má prioritu nad sťahovaním hier, či aplikácií na pozadí.

Aktualizácia má obsahovať aj všeobecné zlepšenia stability a výkonu konzoly, ako aj firmvérovú aktualizáciu pre bezdrôtový ovládač. Poslednou spomínanou zmenou je zlepšenie stability a používateľského zážitku pri používaní aplikácií na počúvanie hudby na pozadí počas hrania.

Náš tip
Aplikácie pre počúvanie hudby na pozadí počas hrania na Xbox One

Xbox One Elite ovládač-5

Zdroj: Xbox

15.12.2016

+