MojWindows

Vďaka tomu, že konzola Xbox One používa systém postavený na jadre Windows 10 je dnes pre vývojárov ľahšie ako kedykoľvek predtým vydávať pre ňu nové univerzálne aplikácie. Najnovším takýmto prírastkom je oficiálna aplikácia cloudového úložiska Dropbox. Tá obsahuje všetky štandardné funkcie pre správu súborov, pričom jej rozhranie bolo prispôsobené ovládaniu pomocou gamepadu.

Náš tip
Univerzálne aplikácie čoskoro na Xbox One, ohlasujú sa prvé lastovičky

dropbox

Priamo z konzoly Xbox One tak používatelia môžu pristupovať ku všetkému svojmu obsahu, ktorý majú v cloude uložený. Služba na svojom blogu vypichla aj možnosť streamovať multimediálny obsah, vďaka čomu používatelia ušetria drahocenné miesto na konzolovom disku. Medzi ďalšími funkciami nájdeme možnosť do cloudu nahrávať obsah z pripojených USB médií, ako aj priamy upload vytvorených screenshotov, čo určite ocení nejeden hráč.

Okrem toho je Dropbox prepojený aj s ostatnými univerzálnymi aplikáciami. To jednak umožňuje jednoduchý upload rôznych súborov, no vybrané aplikácie majú dokonca priamy prístup k obsahu, ktorý je v cloudovej službe uložený. Napríklad je tak priamo cez prehrávač VLC možné spúšťať rozličné multimédiá. Pre Xbox One je síce dlhodobo dostupná aplikácia cloudového úložiska Microsoftu – OneDrive, no Dropbox predstavuje dobrú alternatívu a určite poteší aj používateľov, ktorí sa nespoliehajú len na jednu službu.

Zdroj: Dropbox 

13.12.2016

+