MojWindows

Keď Microsoft ešte v októbri oficiálne predstavil aktualizáciu Creators Update určenú pre Windows 10, pozornému oku neušlo, že v zverejnenom videu sa nachádzalo niekoľko vylepšení, o ktorých nepadlo ani slovo. Jednou z takýchto vychytávok bolo pridanie tém do obchodu Microsoft Store. V postate ide o sadu zvukov, pozadí a farebnej schémy zabalených do kompaktného balíčka.

windows-10-themes

Niektoré z balíčkov budú dostupné bezplatne, iné za poplatok. Ako chce ale Microsoft používateľov osloviť, aby v podstate platili za veci, ktoré si vedia upraviť ručne, pre nás zatiaľ ostáva záhadou. A hoci pridanie tém do obchodu doteraz nebolo oficiálne oznámené, v posledných testovacích zostaveniach sa niekoľko kúskov už objavilo. Testovanie v rámci programu Windows Insider zatiaľ nebolo spustené, a preto je nasadenie tém komplikovanejšie ako len prostá inštalácia cez aplikáciu Obchod. V budúcom roku by však mali patriť medzi prvé veci, ktoré budú pre Insiderov sprístupnené na vyskúšanie.

london-rains-all-the-time-its-not-beauty

Základnou podmienkou je používať zostavenie 14951 alebo vyššie a mať administrátorské práva. Potom je potrebné cez Windows Store stiahnuť niektorú z dostupných tém, prejsť do zložky Program Files/WindowsApps a nájsť zložku s podobným názvom, ako je názov príslušnej témy. Následne stačí v zložke nájsť súbor s príponou .themepack a spustiť ho.

Používateľom sa zatiaľ podarilo nájsť nasledovné témy pre Windows 10  

20.12.2016

+