MojWindows

Microsoft aktuálne pracuje na novej funkcii pre Windows 10, ktorá je zameraná na hernú komunitu. Funkcia nesie názov „Game Mode“, teda v preklade herný mód. Jej úlohou je počas hrania hier znížiť záťaž od aplikácií, ktoré bežia na pozadí, a uvoľniť tak čo najviac hardvérových prostriedkov. Optimalizácia má prebehnúť pri spúšťaní hier a dostupné prostriedky má priradiť výhradne danej hre. Vďaka tomu sa zrýchli jej spúšťanie a zlepší celkový beh. Hráči by to mali pocítiť napríklad na náraste FPS.

Prípravné práce na novej funkcii boli zaznamenané v zostavení 14997, ktoré pred pár dňami uniklo na internet. Zatiaľ ide len o základnú implementáciu a Game Mode teda nefunguje. Oficiálne by funkcia mala byť na testovanie pripravená v najbližších verejných zostaveniach programu Windows Insider. K bežným používateľom má následne doraziť ako súčasť aktualizácie Creators Update.

Vývojári sa mali inšpirovať tým, ako podobnú optimalizáciu prostriedkov vykonáva herná konzola Xbox One. Tam systém pri spúšťaní hry vyhradí všetky dostupné prostriedky, aby sa zabezpečil optimálny herný zážitok. Podobne to má teda fungovať aj na počítačoch so systémom Windows 10.

Nateraz chýba viacero podrobností, a preto nevieme, či Game Mode bude fungovať so všetkými hrami alebo bude limitovaný len na tie pochádzajúce z Windows Store. Vždy je ale príjemné vidieť, ako sa Microsoft snaží čo najviac optimalizovať zážitok pre hráčov.

Zdroj: WindowsCentral

28.12.2016

+