MojWindows

Komunikačná platforma Skype rozširuje pôsobnosť svojej funkcie Skype Translator pre preklad hovoreného slova v reálnom čase aj na hovory do pevných a mobilných sietí. Funkcia, ktorá bola uvedená ešte v roku 2014 bola až do teraz dostupná výhradne pre hovory medzi používateľmi platformy Skype. Najnovšia verzia aplikácie Skype Preview je momentálne dostupná len výhradne pre členov programu Windows Insider. Pre uskutočňovanie hovorov na pevné a mobilné siete je navyše potrebné predplatné alebo Skype kredit.

Náš tip
Webový Skype je možné používať aj bez používateľského účtu

Skype Translator momentálne bohužiaľ podporuje len deväť hovorených jazykov – Angličtina, Španielčina, Nemčina, Francúzština, Čínština, Taliančina, Portugalčina, Arabčina a Ruština. Nakoľko je celý automatizovaný systém prekladu postavený na metóde hĺbkového učenia, správnosť prekladu sa bude postupne vylepšovať.

skype-preview

Preklad hovorov do pevných a mobilných sietí má pritom fungovať rovnako, ako v prípade bežných hovorov Skype-Skype. Používateľ si otvorí rozhranie pre vykonanie hovoru, kde zaškrtne používanie prekladu a vyberie požadovaný jazyk. Akonáhle osoba na druhom konci hovor príjme, bude upozornená, že hovor je zaznamenávaný za účelom prekladu. Komunikácia následne prebieha s malým oneskorením, kvôli prekladu.

Ďalšie vylepšenia v aplikácii Skype Preview 11.10.141.0

  • Zdieľanie informácií o kontaktoch priamo cez Skype
  • Zachytávanie videospráv a ich zdieľanie aj s kontaktami, ktoré sú offline
  • Lepšia správa konverzácií pomocou funkcie označovania prečítané/neprečítané
  • Možnosť presmerovať hovory zo Skype do pevných a mobilných sietí

Zdroj: Skype

12.12.2016

+