MojWindows

Umelá inteligencia aktuálne rezonuje oblasťou informačných technológií viac ako kedykoľvek predtým a svoju pozornosť na ňu upriamuje pomaly každá väčšia technologická spoločnosť. Niektoré z nich pritom len začínajú, iné sa jej venujú už dlhodobo a majú za sebou nejeden projekt. A práve do druhej spomínanej skupiny patrí Microsoft, ktorý v oblasti umelej inteligencie aktívne experimentuje a o svoje výsledky sa rád otvorene podelí.

Najnovšie s umelou inteligenciou pracuje v podobe chatovacieho bota, ktorého pomenoval Zo. Podľa dostupných informácií má ísť o nástupcu neslávne známeho bota Tay, ktorý sa objavil začiatkom roka, no používatelia ho „nakŕmili“ tak obrovským množstvom hanlivých výrazov a informácií, že sa z neho kvôli strojovému učeniu v praxi stal rasista. Microsoft tak musel rázne zakročiť a projekt ukončiť.

Náš tip
Microsoft vytvoril chatovacieho bota, používatelia ho zmenili na rasistu

Nástupca Zo je momentálne dostupný v testovacej verzii pre komunikačnú platformu Kik. Pokiaľ v rámci nej máte svoj účet, môžete požiadať o pridelenie prístupu k chatovaciemu botovi Zo a vyskúšať tak jeho komunikačné schopnosti v anglickom jazyku. Microsoft by mal s postupom času svoju novinku sprístupniť aj pre ostatné platformy ako napríklad Twitter. Používatelia, ktorí získali predčasný prístup informujú, že Microsoft sa z predošlého popálenia skutočne poučil a zaviedol viacero poistiek, aby Zo nezišiel z cesty. Jednou z nich je napríklad to, že odmieta diskutovať na tému politiky.

zo-mspu

06.12.2016

+