MojWindows

Spoločnosť HP predstavila viacero zmien vo svojich službách HP Managed Print Services, aby tak zlepšila ochranu podnikových tlačiarní pred kyberútokmi. Novinky v Managed Print Services zahŕňajú odborné bezpečnostné služby, softvérové riešenia, ako aj rozšírené dodávateľské možnosti pre tlačové zariadenia od rôznych poskytovateľov. HP navyše ohlásila, že bude špeciálne prednastavovať aj svoje tlačiarne.

Vynovené bezpečnostné služby na trhu znížia záťaž na IT

K službám HP Secure Managed Print Services boli pridané nové prvky a profesionálne služby, aby firmy mohli využiť externého poskytovateľa, zlepšiť vďaka tomu svoj profil zabezpečenia a zároveň šetriť IT zdroje. Nové služby a možnosti zahŕňajú:

  • Služba implementácie bezpečnejšej tlače – HP poskytne svojich špecializovaných bezpečnostných technikov, ktorí zavedú nové kroky k väčšej bezpečnosti tlačiarní.
  • Poradenstvo v oblasti udržovania bezpečnej tlače – bezpečnostní poradcovia z HP budú pravidelne udržiavať bezpečnostnú kvalifikáciu zákazníka, aktualizovať rizikové profily a pomáhať vyhodnocovať bezpečnostné plány.
  • Správa a dodržovanie zabezpečenia tlačiarní – HP pomôže dodržovat určené kritériá prostredníctvom vzdialenej správy bezpečnostných nastavení. Taktiež bude monitorovať všetky tlačiarne s dôrazom na potenciálne problémy a podávať správy o ich bezpečnostnom stave.
  • Rozšírené školenia – MPS zamestnanci a technické tímy s priemyselnými cerfifikátmi ako CompTIA budú prechádzať ďalšími školeniami.
  • Vylepšený reporting a vyhodnocovanie – do monitorovania a reportingu MPS budú zavádzané nové prvky pre lepšiu viditeľnosť stavu tlačiarní a možnosť prehodnocovania bezpečnostných odporúčaní.
  • Nové nástroje a služby vzdialenej správy –  softvérové nástroje HP MPS automatizujú niektoré bezpečnostné postupy ako aktualizácia firmvéru alebo správa hesiel.

hp-ifa-20

Tlačiarne budú teraz prednastavené s ohľadom na bezpečnosť

  • Nový prístup k nastaveniu zariadenia – HP uzatvára staršie a menej udržiavané rozhrania vrátane portov, protokolov a šifrovaných súborov, ktoré Národný inštitút štandardov a technológie považuje za málo bezpečné. S novembrovou aktualizáciou firmvéru FutureSmart sa zlepšili nastavenia administrátorských hesiel a šifrovanie ako pre nové, tak aj už používané tlačiarne HP Enterprise a MFP.
  • Partnerstvo so softvérovou komunitou – aktívna spolupráca s vývojármi softvéru, s cieľom upraviť aplikácie a využilo nové, silnejšie rozhrania.

Ďalšie zlepšenia so zameraním na bezpečnosť dát, zariadení a dokumentov

Noviniek sa mal dočkať aj súbor riešení HP JetAdvantage, ktorý bol navrhnutý pre zefektívnenie dôležitých obchodných procesov a úloh firemných zákazníkov.

  • HP Access Control – služba ponúka nové prvky autentizácie, autorizácie a bezpečnej „pull“ tlače, teraz s vylepšeným rozsahom funkcií a podporou pre SNMPv3 a novou čítačkou kariet kompatibilnou s HIP2.
  • HP Capture and Route  uľahčuje kontrolu a sledovanie naskenovaných dokumentov a ich distribúciu stlačením jediného tlačidla. Nové prvky zahŕňajú podporu LDAP cez SSL, šifrovanie uložených dát pre naskenované dokumenty umiestnené na Capture and Route serveri a službu MyMessages, ktorá umožňuje tlač správ a faxov užívateľov, bez toho, aby museli odchádzať od tlačiarne.
06.12.2016

+