MojWindows

Webový prehliadač Mozilla Firefox patrí medzi posledné prehliadače, ktoré stále oficiálne podporujú staršie operačné systémy Windows. No čoskoro dôjde k zmene. Mozilla prostredníctvom svojho blogu oznámila, ako to bude vyzerať s podporou počas budúceho roka.

Približne v marci 2017 bude každý prehliadač Firefox používaný na operačných systémoch Windows XP a Windows Vista presunutý do fázy rozšírenej technickej podpory. Táto zmena prebehne automaticky ako súčasť bežnej aktualizácie.

Používatelia starších systémov budú mať dostatok času na to, aby prešli na novšiu, podporovanú verziu Windows, prípadne si našli nový prehliadač, ktorý naďalej dostáva podporu. Mozilla totiž plánuje bezpečnostné aktualizácie pre Firefox na operačných systémoch Windows XP a Windows Vista ponúkať minimálne do septembra 2017. Konečné oznámenie presného termínu, kedy dôjde k odstrihnutiu podpory pre spomínané systémy má ešte prebehnúť v polovici budúceho roka.

Hoci prehliadač bude naďalej bez problémov fungovať aj po uvedenom termíne, nebude už dostávať žiadne aktualizácie, a to vrátane bezpečnostných záplat. Používatelia tak budú podstatne náchylnejší rôznym typom útokov a škodlivých kódov, ktoré zneužívajú neopravené zraniteľnosti.

Zdroj: Mozilla

27.12.2016

+