MojWindows

Spoločnosť Dell má momentálne  za sebou nepríjemný prešľap. Omylom totiž zverejnila špecifikácie nadchádzajúcej generácie modelu Dell XPS 15. Na skutočnosť upozornil web VideoCardz.com, ktorý si všimol, že na oficiálnej stránke spoločnosti Dell sa objavil vynovený notebook Dell XPS 15 model 9560. Spoločnosť medzičasom stihla zareagovať a informácie promptne stiahla, no chvíľka nepozornosti stačila na to, aby sa dostali do povedomia technologických webov.

Podľa zverejnených informácií bude vynovený XPS 15 obsahovať procesory Intel rodiny Kaby Lake (i3-7100HQ, i5-7300HQ alebo i7-7700HQ) a 4K obrazovku. Tieto špecifikácie by sa dali zhodnotiť ako očakávané, prekvapivejšie skutočnosti však nastali v oddelení grafickej karty. Dell mal siahnuť po mobilnej verzii grafickej karty Nvidia GTX 1050 so 4 GB vlastnej pamäte. Keďže sa momentálne spolieha na Nvidiu GTX 960M, novinka by mala mať podstatne vyšší výkon v grafických aplikáciách a hrách.

dell-xps-9650

Medzi ďalšími zverejnenými špecifikáciami je spomínaných maximálne 32 GB operačnej pamäte a buď tradičný pevný disk alebo SSD s kapacitou až do veľkosti 1 TB. Vylepšenie malo prebehnúť aj po stránke bezdrôtového adaptéra, kedy nový model do vienka dostal kartu Killer 1535 Wireless-AC rovnako ako jeho menší braček XPS 13. Medzi voliteľnými doplnkami figuruje čítačka odtlačkov prstov a webkamera s podporou funkcie Windows Hello. Očakáva sa, že Dell novinku oficiálne predstaví na veľtrhu CES 2017 v januári.

Zdroj: VideoCardz

21.12.2016

+