MojWindows

Divízia Republic of Gamers spoločnosti ASUS zameraná na hernú komunitu oznámila, že herný notebook ROG G752VS prešiel oficiálnou certifikáciou „Oculus Ready“. Notebook tak splnil nie len hardvérové požiadavky, ktoré mimochodom spĺňa hneď celý zástup herných notebookov, ale zároveň prešiel striktným testovaním spoločnosti Oculus. Zariadenie vtedy prechádza 17-timi testami výkonu a stability, ktoré okrem iného zahŕňajú aj 72-hodinový záťažový test.

Náš tip
Hry z Xbox One bude od 12. decembra možné streamovať do headsetu Oculus Rift

Označenie „Oculus Ready“ má pomôcť zákazníkom pri výbere produktov pre používanie v kombinácii s virtuálnou realitou. Momentálne ním disponuje len hŕstka počítačov, no pre bežného používateľa v praxi stačí aby počítač spĺňal odporúčané hardvérové požiadavky zverejnené na stránke spoločnosti Oculus a virtuálna realita mu nebude robiť problém. Spoločnosť ASUS má vo svojom portfóliu už tretí produkt, ktorý rozsiahlym testovaním prešiel. ROG G752VS doplnil stolné počítače ASUS G11CD a ROG G2OCB.

asus_rog_oculus_ready

Herný notebook ROG G752VS so 17,3-palcovou obrazovkou je vybavený procesorom Intel Core i7-6820 s odomknutým násobičom, až 64 GB operačnej pamäte a grafickou kartou Nvidia GTX 1070. To, že spĺňa odporúčané podmienky pre Oculus Rift tak nemôže byť žiadnym prekvapením. Procesor je podľa informácii od ASUS možné bez problémov pretaktovať až do frekvencie 4 Ghz. Medzi ďalšie vychytávky patrí obrazovka s obnovovacou frekvenciou 120 Hz, podpora technológie G-Sync, klávesnica schopná rozoznať až 30 stlačených kláves súčasne a chladenie pomocou vaporizačných komôr – duté medené trubičky plnené chladiacou kvapalinou.

asus_g752

Nepochybne tak ide o výkonný herný stroj určený pre najnáročnejších hráčov, ktorí vyžadujú mobilitu. Všetko sa to však odráža na cene, ktorá je pre mnohých z nás nepríjemným prekvapením. ASUS ROG G752VS je na Slovensku v predaji za odporúčanú cenu 2999€.

08.12.2016

+