MojWindows

Prenášať súbory zo smartfónu do počítača pomocou kábla je najbežnejší spôsob, ktorý používatelia využívajú. Nie každému to však musí vyhovovať a občas sa navyše môžeme dostať do situácie, kedy potrebný kábel nemáme po ruke. Stále je tu možnosť využiť niektorú z cloudových služieb, no ani to nemusí byť pravým orechovým.

Zaujímavou alternatívou preto môže byť prenos súborov zo smartfónu do počítača prostredníctvom Wi-Fi. Tento spôsob sa môže s ohľadom na prenosovú rýchlosť a nenáročné použitie dokonca javiť ako lepši v porovnaní s využitím pripojenia Bluetooth. Ukážeme si teda niekoľko aplikácii, ktoré slúžia presne na takýto prenos súborov. Pripomenieme len, že aplikácie vyžadujú, aby zariadenia boli pripojené k rovnakej Wi-Fi sieti. Prostredníctvom aplikácii je navyše väčšinou možné zo smartfónu obsah nie len sťahovať, ale aj ho do smartfónu nahrávať.

Windows 10 za najlepšiu cenu


Easy Transfer

Veľmi jednoduchá a na používanie priamočiara aplikácia. Stačí ju nainštalovať, spustiť a na počítači zadať pridelenú IP adresu. Získate tak prístup k zložkám s hudbou, videom, fotografiami a ďalším obsahom v smartfóne. Easy Transfer navyše umožňuje video a hudbu prehrávať aj priamo v prehliadači bez nutnosti najskôr ich stiahnuť, problémom je ale to, že pri prehrávaní hudby chýba možnosť zastaviť. Akonáhle teda začnete skladbu prehrávať, musíte počkať, kým skočí alebo musíte vypnúť okno prehliadača. Ochrana pripojenia pomocou hesla je plateným doplnkom.

easy-transfer

XFile

XFile je ďalšou aplikáciou pre prenos súborov medzi smartfónom a počítačom prostredníctvom webového prehliadača. Jej skvelou funkciou je možnosť streamovať obsah priamo zo smartfónu. Videá, či piesne tak môžete pred stiahnutím otvoriť a overiť si, či skutočne ide o kúsok, ktorý chcete preniesť. Cez nastavenia aplikácie na smartfóne je potrebné pridať zložky, ku ktorým chcete povoliť prístup. Drobnou nevýhodou je zobrazovanie náhodných pozadí v správcovi pre prenos súborov.  Ochrana pripojenia pomocou hesla je už plateným doplnkom. Aplikácia má o niečo komplikovanejšie rozhranie ako ostatné tu spomínané, nejde však o nič hrozné, na čo by sa po chvíľke nedalo zvyknúť.

xfile

Windows 10 za najlepšiu cenu

SHARE.it

Vynikajúca aplikácia s príjemným a intuitívnym rozhraním, ktorá zariadeniam pripojeným k rovnakej Wi-Fi sieti umožňuje medzi sebou prenášať súbory. Jej obrovskou výhodou je to, že má verziu pre každú z najpopulárnejších mobilných platforiem – Windows Phone, Android a iOS. Súbory je tak možné prenášať nie len medzi smartfónom a počítačom, ale aj medzi viacerými smartfónmi a ďalšími zariadeniami s podporovaným operačným systémom. Na rozdiel od predošlých aplikácii, SHARE.it musí byť nainštalovaná na každom zariadení, ktoré sa chce prenosu zúčastniť. Používa sa veľmi jednoducho, na zariadení, ktoré súbory prijíma zvolíte možnosť Receive a na odosielateľovi označíte súbory, ktoré chcete odoslať a vyberiete cieľové zariadenie. Aplikáciu SHARE.it môžete stiahnuť priamo z obchodu Windows Store, prípadne z oficiálnej stránky.

share

Flyer Files

Aplikácia na rozdiel od konkurencie bezplatne pridáva do pripojenia dodatočnú vrstvu ochrany. Pre prístup do zariadenia je totiž okrem IP adresy vyžadované aj zadanie vygenerovaného kódu. Aplikácia okrem toho umožňuje presne zvoliť, ku ktorým zložkám má počítač po pripojení prístup. Ďalším unikátnym nastavením aplikácie je možnosť zapnúť prevenciu uzamknutia obrazovky počas prenosu súborov, ako aj možnosť zmeniť číslo portu pre pripájanie. Flyer Files zo smartfónu vytvára v podstate server, ku ktorému z počítača pristupujete pomocou IP adresy cez webový prehliadač. Nie je tak potrebná inštalácia žiadneho ďalšieho klienta ani nič podobné. V porovnaní s ostatnými uvedenými aplikáciami je nedostatkom to, že cez Flyer Files nie je možné súbory nahrávať do smartfónu.

flyerfiles

Windows 10 za najlepšiu cenu

12.12.2016

+