MojWindows

Nových smartfónov so systémom Windows 10 Mobile je žalostne málo. Nejedného fanúšika tejto platformy preto potešili informácie, že spoločnosť Alcatel v spolupráci s Microsoftom predstavila svoj high-end kúsok Alcatel Idol 4S. Sklamanie však nastalo prakticky okamžite. Alcatel oznámil, že model je určený výhradne pre americký trh a do Európy sa nedostane.

Náš tip
Alcatel Idol 4S poteší parametrami, sklame dostupnosťou

Pred pár dňami sa ale ukázalo, že situácia nakoniec nemusí byť až taká stratená ako sa zdalo na prvý pohľad . Obrovský dopyt zo strany zákazníkov, zdá sa, zmenil predošlé rozhodnutie a smartfón by mal podľa informácií z oficiálneho účtu spoločnosti Alcatel na sociálnej sieti Twitter doraziť minimálne do Francúzska. Rozhodnutie o tom, či dorazí aj do ostatných krajín ešte podľa našich zdrojov nepadlo.

Rozhodnutie o dostupnosti pre jednotlivé trhy zatiaľ nepadlo

Zastúpenie spoločnosti Alcatel pre Českú a Slovenskú republiku nás informovalo, že o možnosti predaja v rámci českého a slovenského trhu sa stále rozhoduje. Definitívne rozhodnutie by malo padnúť počas prvých týždňov nového roka. Rovnako tak nám bolo potvrdené, že momentálne neexistuje ani zoznam európskych zemí, kde bude model dostupný.

Ak sa ale  Alcatel Idol 4S bude predávať aj cez francúzsky Microsoft Store, nebude najmenší problém si ho objednať aj na Slovensko. Taktiež je veľmi pravdepodobné, že z Francúzska ho budú v prípade záujmu dovážať aj niektorí z našich predajcov.

Obrázok: WindowsCentral

16.12.2016

+