MojWindows

Ďalším prírastkom do širokého portfólia spoločnosti ADATA je SSD disk Ultimate SU900, ktorý prináša technológiu 3D MLC NAND a využíva radič SMI 2258. K dispozícii je v prevedeniach od 256 GB až po prekvapivé 2 TB. Prenosové rýchlosti majú podľa špecifikácii dosahovať rýchlosti až 560 MB/s pre čítanie a 525 MB/s pre zápis. ADATA navyše informuje, že SU900 má vstavanú cache DRAM a SLC Cache Buffer (v móde pSLC) čím je zaistené, že ani pri vysokej záťaži nebude dochádzať k nežiadúcim prepadom v rýchlosti.

adata_ultimate_su900-2

Pre zníženie degradácie NAND pamäťových buniek je použitá celá rada mechanizmov ako data shaping, wear leveling a RAID Engine. Nechýba ani nasadenie inteligentného opravného kódu LDPC ECC, ktorý eliminuje väčšinu potencionálnych chýb v dátach.

adata_ultimate_su900

Ultimate SU900 má štandardný 2,5-palcový formát a výšku len 7 mm. V balení je priložená 2,5 mm redukcia a 3,5-palcový rámik. Vďaka tomu je disk možné priamo po rozbalení jednoducho a rýchlo umiestniť do širokej škály zariadení od ultrabookov cez stolové počítače až po konzolu PlayStation 4. ADATA prízvukuje vysokú kvalitu disku s ukazovateľom TBW (total bytes written)  800 TB a ukazovateľom MTBF (mean time before failure) až 2 milióny hodín. Na disk preto poskytuje až 5-ročnú záruku. Do predaja by sa mal dostať v najbližších týždňoch, cenu momentálne nepoznáme.

13.12.2016

+