MojWindows

Pokiaľ sa Vám na smartfóne denne zobrazujú desiatky oznámení od rôznych aplikácií, po čase môže omrzieť neustále počúvať tie isté zvuky. Windows 10 Mobile našťastie umožňuje zmeniť zvuky oznámení každej aplikácie. V nastaveniach to však nemusí vyzerať príliš priamočiaro, preto si v skratke ukážeme ako na to.

  • Prejdeme do systémovej aplikácie Nastavenia.
  • Preklikáme sa cez položky Systém -> Oznámenia a akcie.
  • Prejdeme na ponuku Zobrazovanie oznámení od týchto odosielateľov.
  • V zozname klikneme na aplikáciu, ktorej chceme priradiť zvuk upozornenia.
  • V ponuke Zvuk oznámenia si vyberieme zvuk, ktorý nám vyhovuje. Kliknutím na ikonu „play“ si môžete prehrať ukážku zvoleného zvuku.
  • Hotovo.

 

Tento postup je nutné opakovať pre každú aplikáciu, kde chcete zmeniť zvuk upozornenia, no plusom je, že pre každú z nich si  môžete zvoliť odlišný zvuk. Tým pádom získate lepší prehľad o tom, ktorá z aplikácií vyžaduje vašu pozornosť. Ľahko tak rozpoznáte, či vám prišiel nový pracovný mail alebo či len niekto z priateľov píše cez Messenger a podobne.

Pozor na niektoré aplikácie

Niektoré aplikácie môžu vyžadovať povolenie prehrávania zvuku pri oznámeniach aj priamo cez svoje nastavenia. Funguje to tak napríklad aj v prípade aplikácie Outlook Pošta, kedy systémové nastavenia jednoducho nepostačujú. Pokiaľ si teda nastavíte zvuk oznámenia pre konkrétnu aplikáciu, no ten sa pri zobrazení oznámenia neprehrá, zamierte do nastavení priamo v danej aplikácií a overte si, či problém nie je práve tam.

upozornenia-r5

17.11.2016

+