MojWindows

Ešte počas leta minulého roka sa Microsoft rozhodol prezentovať svoje plány streamovať Xbox One hry do headsetu pre virtuálnu realitu Oculus Rift. A teraz, takmer po roku a pol, plány konečne dostanú reálnu podobu. Ľudia, ktorí vlastnia Oculus Rift budú od polovice decembra schopní streamovať hry pre Xbox One priamo do svojho headsetu. Slúžiť na to bude špeciálna aplikácia s názvom Xbox One Streaming to Oculus Rift. Stiahnuť sa bude dať bezplatne cez obchod Oculus Store, práve od 12. decembra.

Po pripojení ku konzole Xbox One cez uvedenú aplikáciu sa obraz začne premietať priamo do headsetu Oculus Rift. Neznamená to však to, že by sa hry automaticky prispôsobili pre rozhranie virtuálnej reality. Namiesto toho ich používateľ bude sledovať na veľkej virtuálnej obrazovke v headsete. Na výber pritom bude mať z trojice rozdielnych prostredí – Citadel, Retreat a Dome. Rift tak môže pri hraní hier z Xbox One nahradiť monitor alebo televízor, pokiaľ tie nie sú k dispozícii.

xbox-oculus

Na používate tejto funkcie je pritom potrebné vlastniť konzolu Xbox One, Oculus Rift, a ešte aj dostatočne výkonný počítač so systémom Windows 10. Ono totiž samotný Rift musí byť pripojený k počítaču. Ďalšie podrobnosti zatiaľ neboli zverejnené.

xbox-oculus-3

Microsoft sa v posledných rokoch začal aktívne zaujímať o rozšírenú a virtuálnu realitu. Výsledkom toho je aj nadviazanie partnerstva so spoločnosťou Oculus. Nie len, že Windows 10 natívne podporuje headset Rift, no v rámci nedávnej dohody pre predaj, je súčasťou balenia headsetu aj bezdrôtový gamepad pre Xbox One. Funkcia pre streamovanie tak predstavuje len ďalší logický krok.

Zdroj: Xbox

28.11.2016

+