MojWindows

Microsoft začal pre majiteľov konzoly Xbox One a Xbox One S uvoľňovať vianočnú aktualizáciu. Medzi najväčšie novinky patria funkcia Looking For Group, teda vyhľadávanie skupín hráčov a kluby. Aktualizácie a nových funkcií sa pritom dočkala aj aplikácia Xbox pre zariadenia s Windows 10, iOS a Android.

S vianočnou aktualizáciou platforma Xbox Live posilňuje spoločenské funkcie, keďže zjednocuje hráčov bez ohľadu na používané zariadenie a umožňuje im, aby sa spojili s ďalšími hráčmi s podobnými záujmami a ponúka im možnosť vybrať si, ako hrať obľúbené hry. V aktualizácii sa odráža takisto aj dlhodobá vízia podpory príjemných zážitkov s používaním služby Xbox Live, kde je vítaný, podporovaný a rešpektovaný každý užívateľ.

Stručné zhrnutie noviniek vo vo vianočnej aktualizácii pre Xbox 

Kluby na Xbox Live – sú skupiny zakladané a spravované hráčmi, ktoré vám pomôžu spoznať nových priateľov a rozvíjať komunitu s podobnými záujmami ako vy. Do klubu môže vstúpiť alebo ho vytvoriť ktokoľvek. Na Xbox Live už pravdepodobne nájdete skupinu, ktorá sa zaoberá tým, čo vás zaujíma. A ak tam nie je, založiť klub je rýchle a jednoduché.

Hľadanie skupiny na Xbox Live (LFG – Looking For Group) – vám umožní rýchlo nájsť hráčov, s ktorými chcete hrať. Je to ako podať inzerát. LFG môžete využiť na plnenie denných úloh, lov achievementov alebo sa spojiť so skupinou a spolu likvidovať hordy nepriateľov v Gears of War 4.

Vzácne achievementy – jedna z najžiadanejších funkcií medzi hráčmi vám pomôže zistiť, ktorý z achievementov je v hre unikátny. A keď ho získate, upozorní vás na to špeciálna notifikácia a navyše bude zvýraznený ikonkou diamantu.

Skupinové správy na Xbox Live – pomocou tejto funkcie môžete koordinovať alebo zostať v spojení s priateľmi a spoluhráčmi odoslaním jedinej skupinovej správy všetkým, ktorí sú zapojení do konverzácie.

Rebríčky herného skóre (Gamerscore) – vylepšené rebríčky na Xbox One a v aplikácii Xbox pre Windows 10 zariadenia sa vynulujú vždy začiatkom každého mesiaca namiesto obligátnej 30-dňovej lehoty. S priateľmi tak môžete začať súperiť o body vždy začiatkom mesiaca.

Emoji pre virtuálnu klávesnicu Xbox One – na vyjadrenie toho, čo sa vám páči a čo nie, môžete okrem abecedy a symbolov využiť na Xbox Live už aj emoji.

11.11.2016

+