MojWindows

Jednou z veľkých noviniek pripravovanej aktualizácie pre Windows 10 s názvom Creators Update bude od základov prepracovaná aplikácia Skicár. Microsoft ju oficiálne predstavil už pred časom a aktuálne je oficiálne dostupná len pre členov programu Windows Insider. Pokiaľ ale patríte k nedočkavcom a chceli by ste si ju vyskúšať bez toho, aby ste sa registrovali do spomínaného Insider programu a inštalovali testovacie zostavenia systému, máte šťastie. Taliansky portál Aggiornamentilumia sa totiž dostal k inštalačným súborom, ktoré sú použiteľné aj na bežnom zostavení Windows 10 (testované na 14393.447).

Náš tip
Microsoft aplikáciu Skicár pripravuje pre 21. storočie | Aplikácie

Pred tým, ako sa vôbec pustíte do inštalácie, je potrebné uvedomiť si, že nakoľko ide o jednu z raných testovacích verzií, aplikácia s veľkou pravdepodobnosťou obsahuje množstvo chýb a môže byť nestabilná. Ďalšou vecou je, že aplikácia nebude automaticky aktualizovaná cez Windows Store keďže je nainštalovaná pomimo. Dobrou správou je ale to, že odinštalovať sa dá úplne ľahko buď priamo cez svoju dlaždicu, alebo zoznam nainštalovaných aplikácií. Aj samotný inštalačný proces je relatívne jednoduchý.

Windows 10 za najlepšiu cenu


Ako nainštalovať Skicár 3D?

  • Ako prvé je potrebné aktivovať režim vývojára. Ten nájdeme v ponuke Nastavenia->Aktualizácia a zabezpečenie->Pre vývojárov. V ponuke Použiť funkcie vývojára zvolíme možnosť Režim vývojára, kedy dôjde k doinštalovaniu potrebných systémových knižníc a doplnkov. Systém reštartujeme.rezim-vyvojara
  • Stiahneme si potrebné súbory aplikácie podľa toho, akú verziu systému používame 32bit | 64bit. Heslo pre rozbalenie ZIP archívu je AggiornamentiLumiaPaint3DRedstone1.
  • Archív po stiahnutí teda rozbalíme a otvoríme zložku so súbormi. Cez ponuku Súbor v Prieskumníkovi prejdeme na možnosť Otvoriť prostredie Windows PowerShell ako správca. Otvorenie Powershellu týmto spôsobom je dôležité, aby sme sa vyhli zbytočnému navigovaniu na správny adresár.
  • skicar-3d-sideloadDo príkazového riadku, ktorý sa nám spustil, zadáme príkaz add-appxpackage -register appxmanifest.xml a stlačíme enter. Aplikácia sa v priebehu niekoľkých sekúnd nainštaluje.
  • skicar-3d-sideload-2Aplikáciu Skicár 3D teraz nájdeme v ponuke Štart a môžeme si ju vyskúšať.skicar-3d-sideload-3

Windows 10 za najlepšiu cenu


Zdroj: MSPU

14.11.2016

+