MojWindows

Produkcia a vývoj smartfónov Lumia sa momentálne nachádzajú na mŕtvom bode a ani hardvéroví partneri Microsoftu sa až na pár svetlých výnimiek do tvorby Windows smartfónov nepúšťajú. Napriek tomu Microsoft opakovane informuje, že so systémom Windows 10 Mobile počíta aj naďalej. Svoje uplatnenie má nájsť primárne vo firemnom prostredí.

S takýmto účelom bol vytvorený aj momentálne najvýkonnejší Windows smartfón – HP Elite x3. Viacero zdrojov ale uvádza, že ani ten nedosahuje predpokladaný úspech. Dôvodom má byť hlavne vysoká cena, no aj problémy s niektorými funkciami.

Podľa najnovších informácií nemeckého portálu Dr.Windows ale HP nad mobilným Windowsom ešte neláme palicu. Namiesto orientácie na firemný segment, má v spolupráci s Microsoftom aktuálne pripravovať smartfón určený pre bežného zákazníka. Opomenuté tak nemajú byť ani funkcie Glance Screen, prebudenie dvojitým poklepaním a podobne, ktoré poznáme z produktovej línie Lumia.

Vývoj má prebiehať priamo pod taktovkou HP zatiaľčo Microsoft k dielu prikladá ruku po finančnej stránke. K zverejneniu prvých oficiálnych informácii by malo dôjsť začiatkom budúceho roka na kongrese MWC 2017. Microsoft pritom údajne o novinke už interne informoval svojich zamestnancov. Ako vždy, do oficiálneho potvrdenia treba informácie brať s nadhľadom. Portál Dr.Windows, ktorý s novinkou prišiel, ale uvádza že mu boli predostrené hmatateľné dôkazy z dvoch dôverihodných zdrojov.

A aký je Váš postoj? Boli by ste ochotní investovať do nového Windows smartfónu?

Zdroj: MSPU, Dr.Windows

21.11.2016

+