MojWindows

Operačnému systému Windows 10 Mobile sa na trhu zatiaľ nepodarilo preraziť a drží si len veľmi nízky podiel. Situácii príliš nepomohol ani samotný Microsoft, ktorý dal stopku svojim smartfónom značky Lumia a postupne dopredáva posledné zásoby. Nové Windows smartfóny sa tak na trh dostávajú len sporadicky, a aj to pod taktovkou hardvérových partnerov.

Napriek tomu sa Microsoft vo svojich vyhláseniach necháva počuť, že podpora a dokonca aj vývoj mobilnej desiatky budú naďalej pokračovať a nie sú nijak ohrozené. So svojim systémom počíta aj do budúcna, pričom najväčšie uplatnenie má nájsť vo firemnom segmente. Hlavným lákadlom vraj bude funkcia Continuum rozšírená o nové možnosti.

Už dlhú dobu sa hovorí aj o pripravovanom smartfóne s označením Surface Phone, ktorý má byť prevratným do takej miery, že prinesie revolúciu celého segmentu mobilných zariadení, ale hlavne nakopne podiel mobilného Windowsu.

Náš tip
Redstone 3 má pre Windows 10 Mobile priniesť podporu PC aplikácií

Do doby, kým bude Microsoft pripravený niečo takéto reálne uviesť na trh, majú medzeru vyplniť zariadenia od partnerov. Aktuálne má práve z tohoto dôvodu Microsoft úzko spolupracovať so spoločnosťou HP. Tej má po finančnej stránke pomáhať na vývoji nového Windows smartfónu určenom pre masy. Na trhu by sa mal podľa aktuálnych informácií objaviť počas budúceho roka a zaútočiť má z ostra – atraktívnou cenou.

Postupne začínajú presakovať aj informácie o výbave a možnostiach chystanej novinky od HP. Srdcom smartfónu vraj bude procesor Qualcomm produktovej série 600. Chýbať nemá ani podpora pre funkciu Continuum a kompatibilita s príslušenstvom pre HP Elite x3.

Náš tip
HP palicu nad mobilným Windowsom neláme, pripravuje novinku

Zdroj: Phonearena

30.11.2016

+