MojWindows

Hoci väčšina dnešných hráčov baží po realistickej grafike a prepracovanej fyzike, nájde sa aj značná časť tých, ktorí si chcú zaspomínať na staré dobré časy s „pixelovanou“ grafikou z konzoly Atari. Pokiaľ patríte do tejto skupiny a zároveň vlastníte Xbox One, možno Vás poteší oznámená dostupnosť hernej kolekcie Atari Flashback Classics. Tá je rozdelená na dve časti Atari Flashback Classic Vol. 1 a Atari Flashback Classic Vol. 2, ktoré spolu ponúkajú rovnú stovku herných klasík.

atari_flashback_xbox_one-2

Všetky hry pritom boli prerobené tak, aby napriek „pixelovanej“ grafike skvelo vyzerali aj na obrazovkách s vysokým rozlíšením. S výnimkou toho ide o úplne rovnaké hry, ako pred desiatkami rokov, čo hlavne starším ročníkom prinesie dávku nostalgie. Medzi hrami nájdeme skutočné klasiky ako Asteroids, Haunted House, či Centipede. Nechýba im ani podpora pre multiplayer na jednej konzole. Mladší hráči naopak získajú jedinečnú príležitosť vyskúšať si hry, ktoré v mnohých prípadoch odštartovali herný priemysel tak, ako ho poznáme dnes.

Napriek tomu, že dostupnosť kolekcií bola oznámená 2.novembra, vo Windows Store pre Európu sa zatiaľ nenachádzajú. Dostupnosť preto ešte overujeme.

Zdroj: MajorNelson

03.11.2016

+