MojWindows

Microsoft v priebehu tohto týždňa vydal v rámci programu Windows Insider nové testovacie zostavenie s označením 14951. Viacero používateľov však narazilo pri snahe o jeho stiahnutie na problém, kedy sa proces zasekol na 0% a už sa nepohol. Microsoft informoval, že v súčasnosti aktívne pracuje na úplnom vyriešení problémov tak, aby sa situácia už v budúcnosti neopakovala. Medzičasom zverejnil štvoricu dočasných riešení, ako sťahovanie spojazdniť.

Náš tip
Windows 10 dostupný v testovacom zostavení 14951 pre PC aj smartfóny

  • Najľahším spôsobom je počkať 5 dní, čo je doba, kedy dôjde zo strany systému k zrušeniu snahy o stiahnutie aktualizácie. Následne si systém aktualizuje metadáta, ktoré mu už umožnia úspešne stiahnuť zostavenie 14951.
  • Najrýchlejšou možnosťou, pri ktorej zároveň neprídete o svoje dáta, je nasilu ukončiť aktuálny proces sťahovania. Robí sa to tak, že v nastaveniach programu Windows Insider sa presuniete z okruhu Fast do Slow a potom opätovne do Fast. Následne zapnete Režim v lietadle a nastavený čas systému posuniete o 7 dní dopredu. Vypnete a zapnete smartfón. Potom vypnete Režim v lietadle a prejdete do Aktualizácia telefónu, kde stlačíte tlačidlo Vyhľadať aktualizácie, čo skončí očakávanou chybou. Pokračujete tým, že čas systému vrátite na aktuálny a opäť sa pokúsite stiahnuť aktualizácie. V prípade, že to skončí chybou, prejdete na hlavnú obrazovku a smartfón vypnete a zapnete. Po tomto kroku bude sťahovanie zostavenia 14951 prebiehať tak, ako má.
  • Microsoft zároveň upozorňuje, že časť používateľov môže aj po poslednom kroku (vypnutie a zapnutie) naraziť na chybový kód 0x80242006. Vtedy je potrebné vykonať niekoľko dodatočných krokov. Prejdete do nastavení programu Windows Insider, kde sa presuniete do okruhu Slow. Potom prejdete do položky Aktualizácia telefónu, kde stlačíte tlačidlo Vyhľadať aktualizácie, čo by malo skončiť zobrazením hlášky: Vaše zariadenie je aktualizované. Potom stačí už len prejsť do nastavení programu Windows Insider, zaradiť sa do okruhu Fast a opäť vyhľadať aktualizácie.
  • Treťou možnosťou je podľa Microsoftu funkcia obnovenie výrobných nastavení telefónu. Niekoľko používateľov ale hlási, že ani po obnovení sa im nové zostavenie nedarí stiahnuť. Pri tomto spôsobe prídete o celý obsah svojho zariadenia vrátane aplikácií, fotiek, hier a videí.
  • Posledným spomenutým riešením je obnovenie predošlej verzie systému cez Windows Device Recovery Tool. Následne sa stačí opätovne zahlásiť do okruhu Fast ring a aktualizácia sa bez problémov stiahne. Aj pri tomto spôsobe prídete o celý obsah svojho zariadenia vrátane aplikácií, fotiek, hier a videí.
Náš tip
Ako na reštart smartfónu a obnovenie továrenských nastavení v prípade problémov

Zdroj: Microsoft

23.10.2016

+