MojWindows

Nástroje na monitorovanie rýchlosti internetového pripojenia sú šikovné a Speedtest.net patrí medzi tie najznámejšie, ktoré existujú. Za jeho prevádzkou stojí spoločnosť Ookla, ktorá v týchto dňoch v tichosti zverejnila aplikáciu Speedtest pre systém Windows 10. Ide o šikovnú aplikáciu, ktorá jednoducho umožňuje otestovať rýchlosť sťahovania a uploadu internetového pripojenia používateľa.

Spoločnosť ponúkala aplikáciu pre Windows Phone 8.1 už dlhodobo, no aktuálne rozširuje svoju pôsobnosť. Aplikácia Speedtest je nateraz dostupná len pre počítače s Windows 10, no z jej návrhu je badateľné, že Ookla má v pláne poskytovať ju aj pre smartfóny s Windows 10 Mobile.

Aplikácia ako taká je spracovaná kvalitne s príjemným rozhraním, ktoré je jednoduché na používanie. Odmeria odozvu, rýchlosť sťahovania a odosielania vášho pripojenia. Okrem toho ale zaznamenáva aj históriu predošlých meraní vďaka čomu máte prehľad toho, ako sa vyvíja správanie vášho pripojenia. Pokiaľ sa chcete podeliť o výsledky svojich meraní, dá sa to urobiť cez integráciu s aplikáciami ako Outlook, Twitter, Messenger, Facebook a podobne. Aplikácia Speedtest je dostupná bezplatne cez Windows Store.

10.10.2016

+