MojWindows

Windows komunitu v posledných dňoch zaplavila fotografia prototypu náramku Microsoft Band 3. Zvečnené zariadenie je až na pár drobností identické s predošlou generáciou náramkov. Líši sa vylepšeným zapínaním, novými senzormi a predinštalovanými aplikáciami.

Microsoft Band 3

Hoci je budúcnosť zariadení Band neistá, je veľmi pravdepodobné, že práce na ďalšom produkte už nejakú dobu prebiehali. Hlavným cieľom, zdá sa, bolo vylepšiť aktuálne predávaný model a odstrániť jeho nedostatky. Človek, od ktorého fotografia pochádza, tvrdí, že prototyp bol vodotesný a obsahoval elektrokardiograf pre monitorovanie krvného tlaku a čip pre vysokofrekvenčnú identifikáciu (RFID). Tomu odpovedajú aj predinštalované aplikácie, ktoré prototyp obsahoval. Ide o aplikáciu pre monitorovanie telesnej aktivity počas plávania a aplikáciu pre podrobné sledovanie a štatistiky úrovne krvného tlaku.

Microsoft Band 3

Microsoft je v odpovediach na otázky o budúcnosti svojich fitness náramkov opatrný. Jediné, čo doteraz oficiálne prezradil je, že existujúce zásoby náramkov Band 2 boli vypredané a spoločnosť tento rok neplánuje uviesť žiadne nové Band zariadenie. Súčasným majiteľom náramkov Band bude naďalej poskytovať podporu. Informácie, ktoré sa na povrch dostali za ostatný mesiac však ukazujú jasným smerom – krátke fitness dobrodružstvo pre Microsoft Band končí. Pokiaľ to ale nebude oficiálne potvrdené, stále je tu istá šanca do budúcna.

Doplnené 17.10. Nové fotografie a ďalšie podrobnosti 

Portál WindowsCentral priniesol nové fotografie prototypu náramku Microsoft Band 3, ako aj ďalšie podrobnosti o tom, čo mohlo byť. Z nového porovnania druhej a tretej generácie je jasne badateľné, že pripravovaná novinka mala byť o čosi tenšia a pohodlnejšia na nosenie. Prepracované malo byť aj jedno z ovládacích tlačidiel. Hoci Microsoft zariadenie interne označoval ako „Microsoft Band 2 beta“, finálny produkt mal skutočne niesť označenie Microsoft Band 3. Vytvorených bolo dokonca hneď niekoľko prototypov, pričom niektoré z nich boli v bielom vyhotovení.

Microsoft Band 3

Prototyp na fotografiách má byť dokonca jeden z posledných vytvorených ešte predtým, ako sa Microsoft rozhodol produkciu zariadení Band utnúť.

Microsoft Band 3EKG senzor umožňoval sledovanie rôznych telesných aktivít od krvného tlaku cez úroveň stresu, telesnú teplotu, počet nádychov za minútu, srdečnú aktivitu a ďalšie veci.

Microsoft Band 3Jednou z pripravovaných vylepšení bola aj vodeodolnosť a s tým súvisiaca aplikácia pre monitorovanie telesnej aktivity pri plávaní. Tu malo dochádzať k sledovaniu vecí ako preplávaná vzdialenosť, tempo, rytmus srdca, či čas plávania. Na základe informácií o prototype môžeme povedať, že Microsoft Band 3 by bol rozhodne atraktívnym produktom. Aktuálne informácie priamo z prostredia Microsoftu ale hovoria jasne – práca na náramku bola ukončená a neplánuje sa jej obnova.

Microsoft Band 3Zdroj: TheVerge, WindowsCentral

17.10.2016

+