MojWindows

Okrem konvertibilného notebooku Yoga 910 si dnes Lenovo pre Slovákov pripravilo aj ďalšiu novinku z veľtrhu IFA 2016. Ide o zariadenie Lenovo Yoga Book, ktoré do segmentu tabletov prináša novú krv.

lenovo-yogabook-2-of-8

Disponuje totiž dotykovou 10,1-palcovou obrazovkou, ako aj dotykovou Halo klávesnicou z Wacom vrstvy. Tá sníma až 2048 úrovní tlaku, v reálnom čase dokáže digitalizovať obsah zaznamenávaný rukou do poznámkového bloku alebo na papier, položený práve na tejto klávesnici. Či už ide o text alebo kreslenie obrázkov počas demonštrácií to Yoga Book zvládal dobre. Musíme však dodať, že písať je možné aj priamo na dotykovú plochu bez toho, aby tam bol papier. Vyzerá to tak, že ten to celé akurát uľahčuje.

lenovo-yogabook-4-of-8

Tablet obsahuje procesor Intel Atom x5, 4GB RAM a úložisko s kapacitou 64 GB. Rozšíriť sa dá o ďalších 128 GB pomocou pamäťovej karty microSD. Výdrž batérie s kapacitou 8500 mAh má dosahovať až 13 hodín. Príjemné sú aj konštrukčné parametere – hrúbka 9,6mm a váha 690 gramov. Hliníkové pánty umožňujú obrazovku otočiť o 360 stupňov. Z konektorov tu nájdeme 3,5mm jack, microUSB a microHDMI .

Ceny a dostupnosť

Yoga Book je už v predaji, a to vo verzii s operačným systémom Android aj Windows 10. Model s Wi-Fi sa predáva za 579€, v prípade modelu s LTE je to 629€. Súčasťou balenia je aj dotykové pero s tromi tuhami a poznámkový blok. Na prvé počutie to znie úsmevne, no ako bolo spomínané, využijete ho pri písaní na dotykovej ploche.

18.10.2016

+