MojWindows

Spoločnosť ASUS dnes podvečer na slovenský trh oficiálne uviedla svoju horúcu novinku v portfóliu ultra-prenosných notebookov – ASUS ZenBook 3 UX390. Prvýkrát sme ho mali možnosť vidieť ešte začiatkom roka na veľtrhu Computex 2016, kde ho prezentovali ako priameho konkurenta pre MacBooky. Neskôr bol predstavený na veľtrhu IFA 2016, tentokrát už s procesormi Intel rodiny Kaby Lake a najnovšie dorazil už aj na Slovensko.

asus-zenbook-3-10

ZenBook 3 vyniká svojou hrúbkou 11,9 milimetrov, 3 mm hrubým pántom,  váhou 910 gramov a obrovským 82% pomerom obrazovky ku telu, teda najväčším, aký spoločnosť Asus poskytuje na svojich notebookoch. V porovnaní s predošlou generáciou je o 50% tuhší vďaka použitiu nových odolnejších materiálov. Obrazovka ponúka 12,5-palcovú uhlopriečku s rozlíšením FullHD, ktorú chráni odolné sklo Gorilla Glass 4. Nechýba klávesnica plnej veľkosti, touchpad so skleneným povrchom, či čítačka odtlačkov prstov. Tá je plne kompatibilná s bezpečnostnou funkciou Windows Hello, čítačka je vôbec prvýkrát použitá v ZenBookoch.

asus-zenbook-3-9

Po stránke hardvérovej výbavy ponúka až procesor Intel Core i7, 16 GB operačnej pamäte a SSD disk s maximálnou kapacitou 1 TB. Batéria má poskytovať výdrž až 9 hodín a 60% jej kapacity sa má nabiť už za 49 minút. Dostupný bude v troch farebných prevedeniach: ružové zlato, kráľovská modrá a krištáľovo sivá. Prvé modely sa u predajcov objavia v najbližších dňoch, cena bude začínať na 1529€.

asus-zenbook-3-8

Pikoška na záver

ASUS ZenBook 3 UX390 pokrstil priamo na vodách Dunaja módny návrhár Ferko Mikloško. Ten sa vraj týmto modelom dokonca inšpiroval vo svojej novej módnej kolekcii.

asus-zenbook-3-15

25.10.2016

+