MojWindows

Microsoft sa počas dnešného dňa pochválil dosiahnutím ďalšieho míľnika svojho operačného systému Windows 10. Ten je podľa oficiálneho vyjadrenia redmondského giganta k dnešnému dňu používaný už na viac ako 400 miliónoch zariadení.

Predošlé oficiálne čísla z konca júna hovorili o 350 miliónoch aktívnych zariadení. Uplynulé tri mesiace sa tak premietli do nárastu v počte 50 miliónov aktívnych zariadení. Nový míľnik reprezentuje zariadenia s operačným systémom Windows 10 aktívne za posledných 28 kalendárnych dní. Okrem počítačov a tabletov do tohto čísla však patria aj Windows 10 Mobile smartfóny, konzoly Xbox One, headset pre rozšírenú realitu HoloLens, či zariadenia Surface Hub.

Predošlým cieľom spoločnosti Microsoft bolo dosiahnutie miliardy aktívnych zariadení s Windows 10 do polovice roku 2018. Neskôr však bola nútená tento termín posunúť kvôli situácií okolo svojej mobilnej divízie, na ktorú sa dosť spoliehala. Značné spomalenie rozširovania systému medzi používateľmi navyše spôsobuje ukončenie akcie na bezplatný prechod. Tá totiž trvala len počas prvého roka od uvedenia systému na trh. Od 30. júla tohto roka už viac neplatí. Napriek tomu sú predstavitelia spoločnosti s nárastom používateľov celkovo spokojní.

Zdroj: Zdnet 

26.09.2016

+