MojWindows

Microsoft počas konferencie Ignite IT zverejnil ukážku toho, čo v najnovšej aktualizácii „Redstone 2“ pripravuje pre svoj smartfónový operačný systém Windows 10 Mobile. Ako už bolo avizované viackrát, skutočne sa poriadne obul do funkcie Continuum.

Plánuje ju vylepšiť tak, aby pri používaní poskytovala zážitok ešte bližší k práci s počítačom. Konečne bude možné aplikácie spúšťať v režime okna s prispôsobiteľnou veľkosťou. Okná aplikácií bude možné umiestniť vedľa seba, a tak pracovať omnoho efektívnejšie. Continuum v súčasnej verzii dokáže pracovať vždy len s jednou aplikáciou spustenou v režime celej obrazovky. Na pozadí síce beží viac aplikácií, no medzi nimi musíte prepínať, čo značne znižuje efektivitu práce. Ďalším drobným, ale vítaným doplnkom bude pripínanie aplikácií na panel úloh, presne ako to poznáme z desktopovej verzie Windows.Redstone 2

Okrem toho, ponuka Štart v režime Continuum bude prispôsobiteľná nezávisle od tej v smartfóne. Vyzerá to tak, že Microsoft počúva spätnú väzbu a úpravy koná na jej základe. Nedostatky, ktoré odstraňuje totiž patria k tým najčastejšie kritizovaným. Aby toho ale nebolo málo, pripravuje aj funkciu s názvom „Proximity Connect“. Tá má fungovať tak, že smartfón sa automaticky pripojí k doku pre Continuum, akonáhle bude v dostatočnej vzdialenosti.

Microsoft do systému plánuje zaviesť ľahšiu aktualizáciu cez USB, väčšiu kontrolu Wi-Fi Direct spolu s možnosťou vzdialeného resetovania PINu. Na otázku, či v plánoch spoločnosti figuruje podpora pre 64-bitové procesory bolo povedané, že operačný systém beží v 32-bitovom móde aj na zariadeniach so 64-bitovými procesormi a ide o „dôležitú medzeru o ktorej Microsoft vie“.

Zdroj: Neowin

28.09.2016

+