MojWindows

ReCore, prvá hra z programu Xbox Play Anywhere, je oddnes dostupná pre konzoly Xbox One a počítače s Windows 10. Vyvinulo ju štúdio Armature, autori stojaci za sériou Metroid prime, v spolupráci s legendárnym tvorcom Keidžim Inafune a tvorcami z Microsoftu. ReCore vychádza zo vzájomného nadšenia pre klasické hry ako MegaMan a Metroid, ale zároveň pridáva prvky, ako napríklad prepracovaný systém výroby predmetov a obrovský svet na preskúmanie.

Puto medzi hlavnou hrdinkou Joule Adam a jej roztomilými spoločníkmi Corebotmi (Mackom, Sethom a Duncanom) tvorí nielen základ hrateľnosti, ale je aj centrom príbehu ReCore. V hre sa ocitnete na planéte Far Eden s púštnymi dunami a tajnými podzemiami, kde na vás bude striehnuť nebezpečenstvo, záhady a výzvy k prekonaniu.

ReCore má aj skvelé herecké obsadenie, hrdinke Joule Adams prepožičala hlas Erika Soto (poznáte ju z Halo Wars 2), jej otca, Dr. Adamsa, si zahral Connor Trinneer (známy zo Stargate: Atlantis a Star Trek: Enterprise) a záhadného Kai Brehna si zahral Harry Shum Jr. (poznáte ho zo Shadowhunters: The Mortal Instruments a Glee). Hra je naviac vybavená hudbou nahranou orchestrom z pera Chada Seitera, skladateľa hudby pre hollywoodske trháky ako Star Trek, Fringe a LOST.

ReCore je prvou hrou z programu Xbox Play Anywhere. Jedným digitálnym nákupom v hodnote 39,99 eura získajú hráči prístup k obom verziám – pre konzolu Xbox One aj Windows 10. Postup v hre a získané achievementy sa synchronizujú medzi zariadeniami a budete pokračovať vždy tam, kde ste skončili bez ohľadu na to, na ktorej platforme ste predtým hrali.

 

16.09.2016

+