MojWindows

Jednou z najžiadanejších funkcií zo strany fanúšikov konzoly Xbox One bola podpora prehrávania hudby na pozadí. Či už počúvate hudbu počas hrania alebo surfovania po internete, obohacuje to vaše zážitky s Xboxom. Microsoft v spolupráci so svojimi partnermi ponúka viacero hudobných aplikácií, ktoré sú pre túto funkciu optimalizované.

Počúvanie hudby na pozadí je jednoduché

Aplikácie stačí spustiť, vybrať si hudbu, ktorú chcete počúvať a stlačiť tlačidlo Home, aby ste sa vrátili k hre alebo inej aktivite. Po spustení prehrávania hudby na pozadí stačí dvakrát ťuknúť do Home tlačidla na vyvolanie sprievodcu pre ďalšie úpravy alebo preskakovanie skladieb. A ktoré aplikácie to podporujú?

Jednoduchý hudobný prehrávač

Umožňuje prehrávať hudbu z externého zariadenia pripojeného cez USB. Jednoduchý prehrávač hudby na pozadí (Simple Background Music Player) je verný svojmu menu, ponúka jednoduché ovládanie a umožňuje prehrať akúkoľvek hudbu uloženú na USB kľúči. Jediné, čo potrebujete, je nahrať skladby na kľúč, pripojiť ho k Xbox One, spustiť aplikáciu a ste pripravení počúvať.

VLC – k dispozícii už čoskoro

VLC je skvelý a všestranný prehrávač pôvodne vytvorený ako súčasť študentského projektu VideoLAN v roku 1990. Už vtedy si zamilovala veľká časť ľudí a na svojich zariadeniach ho dnes používajú milióny. VLC podporuje celú škálu hudobných a video formátov a umožňuje takisto aj streamovanie z iných zariadení. Okrem toho obsahuje aj viacero šikovných funkcií, ktoré nie sú až tak známe. VLC bude dostupný pre Xbox One v najbližších mesiacoch, pričom viac podrobností má byť zverejnených čoskoro.

Groove – Prémiová aplikácia

Vďaka Groove Music Pass môžete streamovať a sťahovať nové, ale aj obľúbené hity z knižnice s miliónmi skladieb. Počúvajte hudbu bez reklám na takmer každom zariadení (Xbox, webový prehliadač, PC, iPhone, Android a Windows Phone). Vyberte si z vytvorených playlistov na Groove pre každý zo herných žánrov (strieľačky, športy, preteky a RPG) alebo si vytvorte playlist podľa vlastnej chuti. Pridať je možné aj vlastné MP3 skladby alebo skladby z iTunes na OneDrive a tak ich mať vždy po ruke cez aplikáciu Groove Music na Xbox One. Groove Music Pass, teda prístup k streamovaniu a sťahovaniu piesní, je ale platenou službou.

SoundCloud

Hudobná streamovacia služba SoundCloud, ktorá združuje populárnu hudbu, audioknihy, ale aj takzvané podcasty vydala koncom mája pre hernú konzolu Xbox One svoju oficiálnu aplikáciu. Dostupná je bezplatne.

06.09.2016

+