MojWindows

Nová aktualizácia pre Windows 7 a 8.1 konečne odstraňuje aplikáciu „Získajte Windows 10“. Microsoft tento krok podnikol takmer dva mesiace po tom, ako vypršala platnosť ponuky bezplatnej inovácie na Windows 10. Zverejnená aktualizácia nesie označenie KB3184143 a podľa popisu okrem asistenta pre prechod na Windows 10 odstraňuje aj „ďalší softvér súvisiaci s prechodom na Windows 10“. Čo presne má byť pod týmto označením skryté, zatiaľ nie je známe. Get-Windows-10-image

Množstvo používateľov sa počas roka na aplikáciu sťažovalo a dokonca malo pocit, že im prechod na Windows 10 núti proti ich vôli. Problém nastal hlavne vtedy, keď pri zobrazení informácií o inovácii inštinktívne stlačili červené X bez toho, aby si prezreli, o čom všetkom ich aplikácia informuje.

getwindows10

Inováciu totiž bolo potrebné zrušiť pomocou prekliknutia, ktoré bolo umiestnené pod plánovaným termínom inštalácie. Stlačením na krížik sa teda nič nestalo a po čase sa Windows 10 začal inštalovať. Po ostrej vlne kritiky Microsoft rozhranie aplikácie nakoniec zmenil, že pridal tlačidlo, ktoré jasne označovalo zrušenie inštalácie. Odmietnutie prechodu na desiatku tak bolo podstatne priamočiarejšie.

Podľa informácií od samotných používateľov aplikácia Získajte Windows 10 prestala svoju činnosť vykonávať 29. júla 2016, kedy skončila platnosť bezplatného prechodu na Windows 10. Naďalej však ostávala súčasťou systému a práve tomu je teraz koniec.

21.09.2016

+