MojWindows

Pred pár dňami prebehol festival MINECON 2016 – najväčšie stretnutie fanúšikov herného fenoménu Minecraft, počas ktorého bolo ohlásených viacero pripravovaných aktualizácií pre Minecraft: Windows 10 Edition Beta, Minecraft: Pocket Edition, Minecraft: Gear VR Edition a Minecraft Console Edition. Pokiaľ aj vy patríte k fanúšikom, prinášame vám zhrnutie toho najdôležitejšieho, čo potrebujete vedieť.

  • Od 4. októbra bude pre konzolové verzie hry Minecraft dostupný balíček Chinese Mythology Mash-Up. Prinesie architektonické skvosty v podobe prastarých chrámov skrytých medzi rozkvitnutými čerešňami, ulíc prastarého veľkého mesta, či Veľkého múru. Chýbať nebudú ani draci usídlení vysoko v horách. Balíček stojí 4,99€ a obsahuje aj 41 kostýmov a 13 nových hudobných skladieb. Ako to celé vyzerá si môžete pozrieť v ukážke.
  • 4. októbra vychádza aj bezplatná aktualizácia, ktorá prinesie očakávané novinky ako nové predmety, bloky, nový generátor terénu a nových mobov.
  • 18. októbra vychádza ďalšia veľká aktualizácia pre Minecraft: Windows 10 Edition Beta, Minecraft: Pocket Edition a Minecraft: Gear VR Edition s názvom Boss Update. Do spomínaných verzií prinesie súboje s bossmi, ako aj prvú verziu Prídavkov (Add-On), ktoré umožňujú experimentovať a upravovať komponenty entít alebo postáv v hre. Jednoduchou úpravou textových súborov môžete pridať malým kuriatkam obrovské explózie alebo nechať dedinčanov pobehovať rýchlosťou svetla.
  • Už čoskoro bude nový bezdrôtový ovládač Xbox Wireless Controller kompatibilný so všetkými hrami podporujúcimi hranie pomocou ovládača na Samsung Gear VR. Prvou takouto hrou bude Minecraft: Gear VR Edition. Podpora ďalších hier ako Herobound, Spirit Champion, Omega Agent a End Space bude nasledovať v najbližších mesiacoch.
  •  1. novembra vychádza plná verzia Minecraft: Education Edition. Pre pedagógov, ktorí by si ju chceli vyskúšať ešte pred jej zakúpením, bude až do 1. novembra k dispozícii bezplatná Early Access verzia.
28.09.2016

+